• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας έλαβε χθες βράδυ απόφαση με την οποία ανακαλεί την παραχώρηση του παλιού Νοσοκομείου στο δημόσιο. Η απόφαση για παραχώρηση κατά χρήση είχε παρθεί το 1954. Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να αναλάβει αυτός την καθαριότητα, την φύλαξη και την αξιοποίηση του κτιρίου την ώρα που το δημόσιο δεν του αναγνωρίζει αυτά τα δικαιώματα. Χθες στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το ιδιοκτησιακό δεν είναι ξεκάθαρο, δέχθηκε παραχώρηση στο Δήμο Καβάλας αλλά μόνο κατά χρήση. «Ας μας πάει το δημόσιο στο δικαστήριο κι όχι εμείς αυτό» είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Κωστής Σιμιτσής. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου μίλησε χθες στη Βουλή για την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από το Νομό Καβάλας. Επέμενε ότι η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς θα οδηγήσει σε νέα όδευση, εκτός των Τεναγών. Εταιρία που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές του έργου ανέλαβε να λειτουργήσει στην Καβάλα γραφείο ενημέρωσης των πολιτών για τον αγωγό. Το απόγευμα συνάντηση Επιμελητηρίων στη Κομοτηνή σχετικά με τον συμψηφισμό χρεών του δημοσίου στις επιχειρήσεις που θα περιλαμβάνει και την επιδότηση εργασίας. Στη φυλακή της Λάρισας μεταφέρθηκε χθες ο 57χρονος που κατηγορείται για δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα στη περιοχή του Ν. Καβάλας. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι δεν θα κατατεθεί έφεση στο βούλευμα ώστε να προσδιοριστούν πιο γρήγορα οι δύο δίκες.

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι ο Άρης Γιαννακίδης είναι σε φάση ανάρρωσης κι επιστρέφει στα καθήκοντα του σε 1-2 εβδομάδες. Παράσταση διαμαρτυρίας για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Αστικά λεωφορεία κάνει το πρωί στο Διοικητήριο το ΠΑΜΕ Ανέργων. Όχημα το ΣΔΟΕ Καβάλας θα ενισχύσει τους προληπτικούς ελέγχους που κάνει σε όλο το Νομό Καβάλας το προσωπικό της εφορίας. Αυστηρή τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων θα συνεχίσει να κάνει η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Επιτυχείς ασκήσεις ετοιμότητας έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη Καβάλα Όιλ. Δύο ιατρεία συνταγογράφησης θα λειτουργούν κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο. Αρχίζει το έργο προστασίας της ακτής Ραψάνης. Μετατίθενται για αργότερα οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που επρόκειτο να αρχίσουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Από σήμερα πρωί και απόγευμα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η θεατρική παράσταση για παιδιά «Σιωπή ο βασιλιάς ακούει». Τετάρτη με Κυριακή στο Αμφιθέατρο ερασιτεχνική θεατρική παράσταση υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας. Την Πέμπτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Η ΠΑΕ ΑΟΚ υποστηρίζει με τουλάχιστον δύο λεωφορεία την παρουσία φιλάθλων της ομάδας στη Δράμα την ερχόμενη Κυριακή για το παιχνίδι με την Δόξα. Η Ένωση άρχισε χθες τη προετοιμασία της για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ.

 

 

Διαβάστε επίσης