ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΗ 2015

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ελευθερούπολη, ότι οι χρηματοδοτήσεις των έργων του ΕΣΠΑ είναι «παγωμένες». Επικαλέστηκε πληροφορίες του από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα σύντομα θα λυθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Καβάλας Φίλιππου Φιλιππίδη. Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής είπε ότι τα έργα του ΕΣΠΑ ενώ εκτελούνται, δεν πληρώνονται από το κράτος. Αναγνώρισε ότι κινδυνεύουν με διακοπή εργασιών τα έργα της κατασκευής του παιδικού σταθμού στην οδό Λυσιμάχου όπως επίσης και τα έργα στην Ραψάνη.

Ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε χθες το μνημείο των Εβραίων Καβαλιωτών στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θόδωρος Μπόνος πρότεινε στον Δήμο Παγγαίου να χαρακτηριστούν ιστορικός τόπος τα Λουτρά των Ελευθερών. Γύρισα από την κόλαση, δήλωσε ο συμπολίτης Φίλιππος Τσαλόγλου που τραυματίστηκε αρχές Μάη στην έκρηξη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Ο κ. Τσαλόγλου φιλοξενείται σε συγγενικό σπίτι στο Πολύστυλο. Ακόμη και με διακοπή της σύμβασης απειλεί τον Θ. Γκόνη η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Μαρία Καραβία. Χθες στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ η κ. Καραβία ζήτησε να επιστρέψουν στην Καβάλα οι συντελεστές της παράστασης «Δάφνες και Πικροδάφνες» και να μην παραταθούν οι παραστάσεις στην Αθήνα όπως αποφάσισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Κατά πλειοψηφία η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του «Αντιγόνη Βαλάκου» σε ιδιωτικό ωδείο της πόλης προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί εκδήλωση του. Σήμερα το απόγευμα ενημερωτική εκδήλωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Την αγορά νέων σειρήνων αποφάσισε χθες για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας η Οικονομική Επιτροπή. 100.000 ευρώ έβαλε στο ταμείο του ο Δήμος Καβάλας λόγω της ρύθμισης χρεών ιδιωτών με τις 100 δόσεις. Φοιτητές του ΤΕΙ επισκέφθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή την εξέδρα άντλησης πετρελαίου του Πρίνου. Συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία ζήτησαν με συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες οι ναυτεργάτες της Θάσου. Την Παρασκευή μία ακόμη δίκη για παρακώλυση συγκοινωνιών, αυτή τη φορά στο Τριμελές Καβάλας. Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, άρχισε το δημοτικό έργο για την στατική ενίσχυση του σχολείου στην συνοικία του Αγίου Λουκά. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να ζητήσει την παραίτηση της Μαρίνας Φιλιππίδου από την θέση της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ.

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα, θα λειτουργεί ως την Πέμπτη, έκθεση παραμυθιών στη Δ. Καπναποθήκη. Στο 3ο χορωδιακό φεστιβάλ Ερμούπολης θα λάβει μέρος η χορωδία της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Το απόγευμα εκδήλωση για τον Γ’ Βαλκανικό πόλεμο των Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ουκρανός ιστιοπλόος Γιούρι Τοκοβόι ήρθε πρώτος στην χθεσινή πρώτη ιστιοδρομία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος . 44ος στην γενική κατάταξη και πρώτος έλληνας ο Τάκης Δαβουρλής. Συνεδρίασε χθες η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ. Παραμένει προπονητής του Ηρακλή Καβάλας ο Κώστας Βακιρτζής.

 

 

Διαβάστε επίσης