μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αισιόδοξος ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Καβάλας λόγω της αυξημένης συμμετοχής στην ψηφοφορία εκλογής συνέδρων την περασμένη Κυριακή. Συμμετείχαν 300 και πλέον άνθρωποι, κατά τον κ. Ιορδάνη Χοροζίδη «….κάτι αλλάζει στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα είδα χαμογελαστά πρόσωπα». Πιο συγκρατημένος ο Ανδρέας Γράσσος, πήγε και ψήφισε κανονικά. Εξέφρασε ταυτόχρονα την αγωνία του: «Έχει μέλλον αυτό το ΠΑΣΟΚ;» είπε κι απάντηση δεν έλαβε από τους διπλανούς του.

 

Το ότι ψήφισαν για συνέδρους 300 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ σε όλο το Νομό Καβάλας δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Παλιά που το ΠΑΣΟΚ ήταν αλλιώς, στις εσωκομματικές του ψηφοφορίες (ίδιες με αυτή της Κυριακής) καταγράφονταν συμμετοχή 1.000 και 1.500 ανθρώπων. Πλην όμως το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του χθες.

 

Έλεγαν- στο περιθώριο της Κυριακάτικης ψηφοφορίας- ότι μάλλον η Φώφη είναι η καταλληλότερη και η πιθανότερη να διαδεχθεί στην ηγεσία του κόμματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό- εξηγούσαν- ισχύει λόγω του επιθέτου της Φώφης και όχι λόγω των πολιτικών της δυνατοτήτων! Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ (που δεν έφυγαν ποτέ από αυτό) χωρίζονταν σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που υπερασπίζονταν την γραμμή Βενιζέλου, λέγοντας ότι κάποια στιγμή αυτή θα δικαιωθεί. Στους άλλους που επέμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα έπρεπε να εκφράζει πολιτικό λόγο ίδιο με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι 23 σύνεδροι που εξελέγησαν την Κυριακή από τη ψηφοφορία της Καβάλας έχουν …δύσκολο έργο. Θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το συνέδριο, να μείνουν δύο ή τρεις μέρες στην πρωτεύουσα (για τις εργασίες του συνεδρίου) με δικά τους έξοδα. Οι εποχές που πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ τις μετακινήσεις και τις διανυκτερεύσεις των συνέδρων του, πέρασαν και δεν γυρίζουν. Ίσως κι αυτό να είχε στο μυαλό του ο Θόδωρος Πάγκαλος όταν έλεγε το αξέχαστο «μαζί τα φάγαμε».

 

Τέλος, ψιθυρίζονταν την Κυριακή στην ψηφοφορία του Ωκεανίς ότι η προεδρική υποψηφιότητα Λοβέρδου έχει στην Καβάλα θερμό και ενεργό υποστηρικτή πρώην στέλεχος που τώρα επιμένει ότι μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε ποιόν εννοούσαν, όνομα δεν έλεγαν. Σχολίαζαν ότι ο συγκεκριμένος το «παίζει» δίπορτο (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με Λοβέρδο) με γελάκια και υπονοούμενα…

 

Καταγγέλθηκε χθες από κάτοικο της συνοικίας του Αγίου Λουκά ότι εντός του στρατοπέδου «Καρακώστα» (έδρα της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων) κόβονται πεύκα μεγάλης ηλικίας. Λόγω του ότι η καταγγελία αφορά χώρο στρατιωτικού ενδιαφέροντος δεν μπορέσαμε να την επιβεβαιώσουμε. Πρόκειται για σημείο του στρατοπέδου πολύ κοντά στη περίφραξη, έτσι ώστε να φαίνεται αυτή η δραστηριότητα από τους περιοίκους. Καλό είναι το Δασαρχείο να ερευνήσει την καταγγελία. Κόβουν πεύκα; Έλαβαν σχετική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία;

 

Εκπρόσωπος της ΧΧ Μεραρχίας που ρωτήθηκε σχετικά με το ίδιο θέμα χθες απάντησε ότι: Δεν κόβονται δέντρα, κόβονται κι απομακρύνονται κάποια κλαδιά δέντρων που ήταν επικίνδυνα.

 

Συνεδρίασε χθες το πρωί στο Δημαρχείο – πρώτη φορά από τον Σεπτέμβρη του 2014- η νέα δημοτική διαπαραταξιακή επιτροπή ονοματοδοσίας δρόμων. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Τελλίδης. Τα μέλη της επιτροπής απασχολήθηκαν με την ανάγκη να υπάρξουν οδοί και αριθμοί στον οικισμό των παλιννοστούντων Νέου Ζυγού.

 

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης τύπου των ναυτεργατών έγινε γνωστό ότι το Σ.Α.Σ. (κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του στη Νάξο) ενέκρινε το αίτημα της ΑΝΕΘ. Έτσι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθεί στα δρομολόγια της Κεραμωτής το νέο πλοίο της εταιρίας Θάσος ΙΙΙ. Οι ναυτεργάτες συζητούσαν επίσης ότι στην κορύφωση της Καλοκαιρινής περιόδου φέτος, τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής θα είναι 30 +30! Τα μισά από την Κεραμωτή, τα μισά από τον Λιμένα. Έλεγαν ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ήταν 4 λιγότερα!

 

Νεαρός Καβαλιώτης νοσηλεύεται από την Κυριακή το πρωί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τραυματισμένος σε τροχαίο που έγινε πλησίον της συμπρωτεύουσας. Ειδικότερα ταξίδευε με το αυτοκίνητο του για την Θεσσαλονίκη, αυτό εξετράπη της πορείας του κι ανετράπη εκτός οδοστρώματος.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας οδού ΑΕ. Δέχεται το αίτημα της Cosmote, εταιρία την οποία θα διευκολύνει φιλοξενώντας τον εξοπλισμό της στο τούνελ Εξοχής και στο τούνελ cc7 (τούνελ πλησίον Καβάλας). Η απόφαση προβλέπει: τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης χώρου με την εταιρία Cosmote A.E., σύμφωνα με τη λειτουργική διαδικασία για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, πλησίον των σηράγγων CC7 Καβάλας και Συμβόλου, με στόχο τη βελτίωση της τηλεπικοινωνιακής κάλυψης των χρηστών της οδού. Η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα εισπράττει περίπου 10.000 ευρώ το μήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης