ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά χθες το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης της Αλεξάνδρας Τσανάκα με θέμα το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Ο Υπουργός Πάνος Καμμένος δήλωσε αιφνιδίως κώλυμα. Ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει σε οτιδήποτε έχει σχέση με το «Ασημακοπούλου» μιας κι είναι σε εκκρεμότητα από τον Μάρτιο κι άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Την βοήθεια του Στρατού ζήτησε με έγγραφο του ο Δήμος Θάσου προκειμένου να γίνει οργανωμένα, σε όλο το νησί συντήρηση και καθαρισμός του δασικού οδικού δικτύου. Δήμος Θάσου και Δασαρχείο καθαρίζουν ήδη δασικούς δρόμους. Άνδρας 70 περίπου ετών πνίγηκε χθες το απόγευμα στην παραλία Οφρυνίου. Οι βουλευτές Ιωαννίδης- Τσανάκα υπογράφουν μαζί με συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση για την μη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Ο απόφοιτος του Γ’ Λυκείου Καβάλας Θανάσης Μπουρμπούλιας μετέχει στην ελληνική ομάδα που αυτή την εβδομάδα λαμβάνει μέρος στην Ολυμπιάδα Χημείας που γίνεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Κοπάδια από τρία είδη δελφινιών καθώς και φάλαινες κατέγραψαν οι Παρατηρητές Θαλασσίων Θηλαστικών στη διάρκεια των σεισμικών που πραγματοποίησε η Ενεργειακή Αιγαίου στον κόλπο της Καβάλας.

 

Δεν φαίνεται ότι θα επισκεφθούν άμεσα το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης οι Τσάρας και Μπεχράκης. Η καταπολέμηση των κουνουπιών και οι έλεγχοι τροφίμων που δεν πρέπει να βρίσκονται έξω από τα καταστήματα απασχολούν αυτό το διάστημα την Δ. Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Στον Νομό Καβάλας έγιναν 3 αεροψεκασμοί, αρχές Αυγούστου θα γίνει ο 4ος που ίσως είναι ο τελευταίος για φέτος. Για αδικία και διασυρμό των Ταξιτζήδων της πόλης κάνει λόγο ο Μαργαρίτης Κατσίδης, πρόεδρος του EuroTaxi. Η καταγγελία των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου ουδέποτε επιβεβαιώθηκε. Κριτική στη Δήμαρχο για την στάση της σε 4 θέματα της αγοράς ασκεί με ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος. Από χθες άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση, με νέα οχήματα του Δήμου Καβάλας. Εκτάκτως συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Αποφάσισε τα χρήματα για τη σύνδεση δύο νέων παιδικών σταθμών με τη ΔΕΗ να τα πληρώσει ο Δήμος μιας και χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ιδρύει το Επιμελητήριο, η απόφαση θα παρθεί το βράδυ στη συνεδρίαση της διοίκησης του φορέα. 192 βρέφη και 457 προνήπια θέλει εντάξει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ο Δήμος Καβάλας δια του νομικού προσώπου Δημοτική Αλληλεγγύη.

 

Δύο προγράμματα ΤΟΠ/ΕΚΟ ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα. Χθες εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου αναγνωρίστηκε ότι τα προγράμματα δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία. Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Θανάσης Σαββάκης. Ακυρώνεται και η θεατρική παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας», επρόκειτο να παρουσιαστεί την Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο.

 

Μεταγραφική στασιμότητα με έρευνες- διαπραγματεύσεις σε νέους στόχους στον ΑΟΚ. Σήμερα η πρώτη προπόνηση του Βλάση Καζάκη. Το Σάββατο φιλικό με την ΑΕΚ στο Βερούλειο. 3 αθλητές του συλλόγου πινκ πονκ  της Καβάλας σε προπονητικό καμπ στην Βαρκελώνη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης