ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητήθηκε η ΜΠΕ του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Η μελέτη εγκρίθηκε υπό όρους, ο Δήμος Καβάλας δέχθηκε σφοδρή κριτική για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ του οποίου η άδεια έληξε το 2010. Καταψήφισε την ΜΠΕ η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου.

 

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία 12 και 23 ετών συνελήφθησαν χθες σε κατάστημα της Δ. Αγοράς επειδή έκλεβαν πορτοφόλια. Εξετάζεται η ανάμιξη τους σε πρόσφατα παρόμοια περιστατικά στην αγορά της πόλης. 2,5 ώρες με τον Περιφερειάρχη συζητούσαν χθες στην Κομοτηνή οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της ΑΜΘ. Εξετάστηκαν θέματα όπως η επιδότηση εργασίας, το παρεμπόριο κι η τουριστική κίνηση. Στην Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία που πρώτη φορά συνεδρίασε χθες,  συμμετέχει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος. Θα παραβρεθούν στην σημερινή σύσκεψη για την επιδότηση εργασίας στο Επιμελητήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το απόγευμα ενημέρωσαν τα μέλη της οργάνωσης για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σταματά στην Ερυθρού Σταυρού και δεν συνεχίζεται στην οδό Βενιζέλου το γνωστό δημοτικό έργο, ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση του Δήμου. «Μισό έργο ίσον καθόλου έργο» απάντησε ο Κωστής Σιμιτσής.

 

Τρόφιμα μοιράζει στους οικονομικά αδύναμους της πόλης το πρωί το κοινωνικό παντοπωλείο. Χθες ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τα δρομολόγια της γραμμής του Πρίνου έστειλε ο Γιώργος Παυλίδης. 11 Γενάρη αρχίζουν τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου με εισιτήριο 10 ευρώ. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την προμήθεια χρωμάτων και βερνικιών στον Δήμο Καβάλας. Άγονος κι χθεσινός δεύτερος διαγωνισμός για την ενοικίαση 3 καταστημάτων του πρώτου ορόφου στην Δημοτική Αγορά. Μέχρι τις 19 Γενάρη αιτήσεις στο Υπουργείο Υγείας για τις θέσεις των διοικητών των Νοσοκομείων. Το απόγευμα συνάντηση στο ΤΕΕ με θέμα την λειτουργία της Πολεοδομίας.

 

Το πρωί στην Κεντρική πλατεία εκδήλωση της Νεολαίας Εθελοντισμού κι Ανάπτυξης. Το βράδυ στο Όσκαρ ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Εριφυλλίδη. Έτος μετακόμισης θα είναι και το 2016 για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας. Στις 17 Γενάρη εκλογή νέας διοίκησης. Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του και των μελών του ΔΣ έκανε χθες το ΔΗΠΕΘΕ.

 

Και ο Νίκος Κουρμπανάς είναι υποψήφιος για τη θέση του προπονητή στον ΑΟΚ. Έφυγε από το Βυζάντιο ο Ασλανίδης. Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία της Ένωσης για το ματς του Σαββάτου με τον Αρκαδικό.

Διαβάστε επίσης