• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Εντός των ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς θα ανακοινώσει την απόφαση του για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές. Στις σκέψεις του είναι εκτός των 7 Κυριακών που αναφέρει ο νέος νόμος να αποφασίσει υπέρ και 8ης, αυτής μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινούνται οι αποφάσεις και των άλλων Αντιπεριφερειαρχών της ΑΜΘ. Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια των φέρι μποτ για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο. Στη γραμμή του Πρίνου τον Χειμώνα η κατάσταση θα είναι ίδια με πέρσι. Δύο δρομολόγια από κάθε λιμάνι και τις Κυριακές κανένα. Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα 23χρονος κάτοικος Θάσου που την Παρασκευή σκότωσε στο νησί το σκυλί του 53χρονου γείτονα του. Ωραία και ήσυχα ήταν χθες στη παρέλαση στην παραλιακή οδό της Καβάλας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκόρης. 670 Τούρκοι από την Τούζλα πέρασαν τη χθεσινή τους μέρα στο Νομό Καβάλας. Οι τοπικοί φορείς τους υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση στο λιμάνι. Ανάμεσα τους Υφυπουργός της Τουρκικής Κυβέρνησης, βουλευτές και πολλοί αυτοδιοικητικοί.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα στη Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Το μεσημέρι συνεδριάζει η τοπική κοινότητα Καβάλας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών συμφωνεί και υποστηρίζει την πρόταση της Καβάλας για την εναλλακτική όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Ο Σμάραγδος Κρεμύδας είναι και πάλι πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα λάβει μέρος στην έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τον Νοέμβρη στη Κομοτηνή. Αθωώθηκε στο Τριμελές ο γιατρός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τραϊφόρος. Ήταν κατηγορούμενος επειδή δεν κατέθεσε δήλωσε πόθεν έσχες το 2011. Αργότερα θα αποφασίσει για την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, αυτό δήλωσε το περασμένο Σάββατο. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης θα είναι ο επικεφαλής της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση του Λονδίνου την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Εκδρομή στη Γουμένισα Κιλκίς οργανώνει τη Κυριακή το κέντρο λαογραφίας Νεάπολις. Από αύριο το απόγευμα έκθεση φωτογραφίας στο ΤΕΙ Καβάλας. Στην εκδήλωση του δημοτικού ωδείου την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σύνθεσης με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας. Αύριο το απόγευμα παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το νέο βιβλίο του ΙΛΑΚ αφιερωμένο στη Καβάλα των Βαλκανικών πολέμων.

 

Με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς αποχαιρετά τον Οκτώβρη ο ΑΟΚ. Μετά την ήττα στη Κατερίνη είναι τελευταίος στη βαθμολογία, μαζί με τα Γιαννιτσά που υποδέχεται τη Παρασκευή το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη». Με χθεσινή ανακοίνωση της η ΠΑΕ ζητά συγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας για την έως τώρα πορεία στη Β’ Εθνική. Η Ένωση έχασε το Σάββατο από την ΑΕΚ ένα δικό της παιχνίδι. Ισόπαλο 0-0 το ντέρμπι Ορφέα- Βυζαντίου. Νίκησαν Νέστος και Ακροπόταμος.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης