• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Στις 11.30 το βράδυ βρέθηκε ζωντανός στην Αλυκή της Θάσου ο 27χρονος κάτοικος Παναγίας που ήταν αγνοούμενος από το απόγευμα χθες. Ο άτυχος άνδρας κατάφερε και κολύμπησε μόνος του μέχρι την ακτή γλιτώνοντας από την θαλασσοταραχή και τους ισχυρούς νοτιάδες. Για τον εντοπισμό του είχαν κινητοποιηθεί οι Λιμενικές Αρχές του νησιού, στις έρευνες πήρε μέρος ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού αλλά και αλιευτικό σκάφος. Ο 27χρονος βρίσκονταν για ψάρεμα με την μητέρα του σε βραχώδη περιοχή στις Αλυκές όταν παρασύρθηκε μέσα στη θάλασσα από τα κύματα. Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα συζητηθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού της Καβάλας με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ και τους Τοξότες. Μάλλον θα αναβληθεί το θέμα της Περιμετρικής αφού η διοίκηση της Περιφέρειας εκτιμά ότι στη συζήτηση πρέπει να βρίσκονται εκπρόσωποι και της Εγνατίας οδού και του ΤΕΕ ΑΜ. Σήμερα το απόγευμα κάτοικοι της Καβάλας κι εκπρόσωποι συλλόγων συναντώνται πλησίον της Χωράφας για να δηλώσουν την αντίθεση τους στο κόψιμο των πεύκων προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της Περιμετρικής. Το αργότερο σε 6 μήνες θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Καβάλας ο μαγνητικός τομογράφος. Αυτό είπε χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης σε συνάντηση του με τον διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παπαδόπουλο.

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν το πρωί στο 6ο Λύκειο καθηγητές μέσης εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Για αυτό το λόγο θα είναι κλειστά σήμερα Γυμνάσια και Λύκεια σε όλο το Νομό. Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι καθηγητές ψηφίζουν για τη νέα διοίκηση τη ΕΛΜΕ και τους εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Συνεχίστηκε χθες η κατάληψη του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Στις 10.30 το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Θέμα της σύσκεψης οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν πληρώθηκαν σε αγρότες της Καβάλας και της Θάσου λόγω εμπλοκής στο θέμα των υπηρεσιών του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Δασών. Τρεις νεαροί τσιγγάνοι είναι υπεύθυνοι ληστείας που έγινε σε σπίτι στην συνοικία της Παναγίας στο τέλος Σεπτέμβρη. Αυτό έδειξε η έρευνα της Ασφάλειας. Θύμα της ληστείας ήταν γυναίκα 90 ετών. Το πλοίο «Ταξιάρχης» θα εκτελεί από την 1η Νοέμβρη δρομολόγια στην γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος- Καβάλας. Θα αντικαταστήσει το «Άκουα Μαρία». Αύριο το μεσημέρι καταπλέει στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο «Αμβούργο». Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι του Ν. Καβάλας. Οι επαγγελματίες του πρώην Δήμου Φιλίππων πήραν υπόσχεση από εκπρόσωπο της Εθνικής τράπεζας σύμφωνα με την οποία το κατάστημα στις Κρηνίδες θα συνεχίσει να λειτουργεί.

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα μαθήματα του ανοιχτού λαϊκού πανεπιστημίου στην Καβάλα. Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη εκλογές για νέα διοίκηση στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Δήμος Παγγαίου καλεί τους δημότες του να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες. Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης.

 

Σήμερα το απόγευμα η Ένωση παίζει στο Γευγελή με την Κουζόβ για την 3η αγωνιστική της Βαλκανικής Λίγκας. Στην Καβάλα έμειναν οι Γκαγκαλούδης, Γκράντι, Στυλιανού, Μανωλόπουλος. Για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας η Ένωση θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα γίνει στις 22 Δεκέμβρη. Ξανάρχισαν χθες οι προπονήσεις στον ΑΟΚ με επόμενο ματς αυτό της Πέμπτης με τον Παναιγιάλειο για το κύπελλο Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης