• 19 Απριλίου 2024,

Τυφώνας ήταν και πέρασε …

 Τυφώνας ήταν και πέρασε …

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι Αμερικάνοι της Νέας Υόρκη και άλλων πόλεων απο εκείνη την μεριά είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν το πέρασμα του τυφώνα Sandy που σύμφωνα με όλα τις μετρήσεις θα είναι ο πιο ισχυρός τυφώνας που χτύπησε ποτέ τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι Αμερικάνοι έχουν προετοιμαστεί για μεγάλες καταστροφές και ελπίζουν ο θεός ΄που ευλογεί την Αμερική και τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία να τους προστατεύσει και αυτήν την φορά.

Μακάρι ο τυφώνας να περάσει και να αφήσει πίσω του μόνο υλικές ζημιές και αυτές περιορισμένες γιατί και οι ευλογημένοι και υπερόπτες Αμερικάνοι είναι και αυτοί άνθρωποι.

Τυφώνας μέτρων στην Ελλάδα …

Εμείς τώρα εδώ στην Ελλάδα απειλούμαστε απο τον τυφώνα των νέων μέτρων που έρχονται αυτή ή την άλλη εβδομάδα για να μας αποτελειώσουν.

Σίγουρα θα είναι τα πιο σκληρά μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα ελληνική κυβέρνηση και λόγω των όσων έχουν προηγηθεί καταλαβαίνετε οτι πλέον η κατάσταση που θα προκύψει για τους έλληνες μετά την ψήφιση και αυτών των μέτρων θα είναι εφιαλτική.

Θα παίρνουμε χάπια για να κοιμόμαστε.

Μόνο με χάπια θα μας παίρνει ο ύπνος αφού μετά την ψήφιση των ΄μέτρων θα χάσουμε και αυτόν τον λίγο ΄ύπνο που μας είχε απομείνει.

Τώρα όσο αφορα τα εργασιακά δεν νομίζω να σημειωθεί καμμία πρόοδος και τα μέτρα θα ψηφιστούνε στο ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς τις ψήφους των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που δεν είναι απαραίτητες εδώ που τα λέμε για να περάσουν αφού αν ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα μέτρα περνάνε πανηγυρικά.

Απλά τα εργασιακά είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη να φύγει απο το μπλόκ των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ και να περάσει στην άλλη όχθη του ποταμού.

Είναι περισσότερο κίνηση τακτικής παρά ουσίας αφού αν ήθελε η ΔΗΜΑΡ να διαφωνίσει είχε πάρα πολλούς λόγους να το κάνει μέχρι σήμερα σε θέματα πιο σοβαρά που επιβλήθηκαν με το ίδιο αυστηρό ύφος απο την τρόϊκα που δεν σηκώνει κουβέντα.

Σου λέει για να πάρετε τα λεφτά θα κάνετε κατα γράμμα οτι σας πούμε αλλιώς βγάλτε απο τα ρούχα που έχετε κρεμασμένα στις ντουλάπες σας τα κουμπιά και πληρώστε μισθούς και συντάξεις.

Ο Σαμαράς που έχει μπλέξει για τα καλά στα γρανάζια της τροϊκα και της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας εκπληρώνοντας όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους και δανειστές δεν μπορεί να κάνει πίσω και θα κάνει μπροστά έστω και μόνος του.

Για αυτό και στο διάγγελμα που έκανε πρίν απο μερικές μέρες είπε οτι θα αλλάξει την Ελλάδα με όποιον άλλο το τολμήσει.

Στα μαύρα σαν νυχτερίδα !

Το επόμενο μου σχόλιο έχει να κάνει για τον υπουργό Οικονομικών τον Στουρνάρα που απο τότε που ανέλανε το υπουργείο Οικονομικών δεν μας είπε ένα ευχάριστο.

Οπότε βγαίνει στα κανάλια λέει μόνο δυσάρεστα και το αυτό που μου την δίνει είναι οτι βγαίνει με δυσάρεστη διάθεση και ένδυση.

Προχθές σε ένα απο τα κρίσιμα ραντεβού που είχε με τον Σαμαρά βγήκε έξω απο μέγαρο Μαξίμου με μαύρο κουστούμι , μαύρο πουκάμισο και μαύρη γραβάτα.

Σαν νυχτερίδα ήτανε ο άνθρωπος.

Και μόνο που τον βλέπαμε να πλησιάζει ντυμένος στα μαύρα τους δημοσιογράφους ξέραμε οτι θα μας πεί άσχημα πράγματα.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι ο Στουρνάρας με τους έλληνες το έχει χάσει απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου.

Νομίζω οτι αν περάσουν τα μέτρα και πάρουμε τα λεφτά απο τα οποία τα περισσότερα θα πάρουν οι τράπεζες το καλύτερο που έχει να κάνει ο Στουρνάρας είναι να πάει διακοπές και να δώσει την θέση του σε κάποιον άλλο πιο αισόδοξο και πρόσχαρο υπουργό.

Οχι άλλη μαυρίλα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και γισ σήμερα.

Αφήνουμε πίσω μας τον Οκτώβρη με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού καιρικά ήτανε άκρως φιλικός και ευχόμαστε έτσι να είναι και ο Νοέμβρης και αν είναι να γυρίσει ο καιρός αυτός να συμβεί μετά τις 15 του μήνα.

Ας περάσουμε άλλο ένα 15θήμερο χωρίς ζόρια.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

Να είστε καλά και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης