ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΗ 2015

Πολλά και διάφορα θέματα της πόλης απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συζήτηση πριν από την ημερήσια διάταξη έγινε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. Η Δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήσεις ανακοίνωσε ότι: Θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η εθελοντική δουλειά των πολιτών μαζί με τους εποχιακούς εργαζόμενους (όταν αυτοί προσληφθούν) θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των χόρτων. Η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου δεν περιελάμβανε λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Συνεχίζεται η διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων.

 

29 ναυτεργάτες της Θάσου καταδικάστηκαν χθες στο Μονομελές σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για απεργιακές δράσεις τον Απρίλιο και τον Μάη του 2010. Τρεις ακόμη ίδιες υποθέσεις αναβλήθηκαν για τον Νοέμβρη. Ο Κώστας Μορφίδης μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ΑΜΘ συναντούν την Πέμπτη στην Αθήνα την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Προβλήματα υδροδότησης αντιμετώπισε για δεύτερη μέρα χθες το Βουνοχώρι. Ο Δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε ότι επαναλειτουργούν τα ΚΕΠ Δωματίων και Αυλής. Από την Πρωτομαγιά τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου είναι 5 και τις Κυριακές 6. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς επισκέφθηκαν τη Θάσο 20.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από την Κεραμωτή. Πραγματοποιήθηκε χθες δεύτερη προ συνεδριακή διαδικασία στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Αναβάλλεται επ’ αόριστον με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου η κατεδάφιση του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης και η κατασκευή στη θέση του νέας εκκλησίας. Απέχουν σήμερα από τα δευτερογενή περιστατικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Ομόφωνες αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

 

Εγκαινιάζεται το απόγευμα έκθεση εργασιών των μαθητών των ΕΠΑΣ. Στη Δημοτική Καπναποθήκη εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού τμήματος της Στέγης. Επιβεβαιώνει την μείωση της χρηματοδότησης προς τα ΔΗΠΕΘΕ ο Υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και του Ηλία Ιωαννίδη. Ο Υπουργός καλεί να στηρίξουν οικονομικά τα ΔΗΠΕΘΕ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Εθελοντές καθάρισαν και στη Νέα Καρβάλη τα χόρτα. Μαθητές έπαιξαν χθες στην κεντρική πλατεία μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας φιλοξένησε τηλεοπτικό σταθμό της κεντρικής Μακεδονίας. Η Έλλη Τσολακίδου εξελέγη και πάλι πρόεδρος στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Καβάλας.

 

Χωρίς τον τιμωρημένο Γαβριηλίδη και τον τραυματία Χάρη Παππά ο ΑΟΚ θα παίξει την Κυριακή με τον Άρη. Αμφίβολος ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος. Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε χθες την Ένωση. Σήμερα το πρωί ίδια εκδήλωση στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Το ραδιόφωνο της Πρωινής θα μεταδώσει αύριο το απόγευμα τον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών από την Καρδίτσα, παιχνίδι στο οποίο αγωνίζεται ο Νέστος.

 

Διαβάστε επίσης