• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Η μαθητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία δεν ήταν κάτι εντελώς καινούργιο. Αρχικά η ίδια εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει πλησίον της Παγκόσμιας Μέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοέμβρη. Οι πολλές βροχές- ο φετινός δύσκολος παρατεταμένος Χειμώνας- την μετέθεσαν υποχρεωτικά για τις πρώτες μέρες του Μάη. Σύντομα θα γίνει στην Καβάλα μία ακόμη εκδήλωση προερχόμενη από τον προηγούμενο Χειμώνα. Αυτή που έχει τίτλο «Το παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού». Η εκδήλωση επρόκειτο να γίνει 15 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Όσο ο καιρός βοηθά τόσο οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κανονικά. Όταν οι εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγω πολλών βροχών τότε μόνο ο Μάης προσφέρει μια ασφάλεια και μια σιγουριά ότι αυτές θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. Αυτά είναι απαραίτητο να μην τα ξεχνάμε τώρα που αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα, απολαμβάνουμε τα ωραία της Άνοιξης. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να γίνει κάθε εκδήλωση που «εμποδίστηκε» από τα καιρικά φαινόμενα που ίσχυαν στην περιοχή του Νομού Καβάλας σχεδόν μέχρι το Πάσχα.

 

Επειδή λόγω Βόλου το αεροπορικό σόου της Καβάλας (το οποίο αναβλήθηκε για του χρόνου) ξαναγίνεται επίκαιρο αξίζει να μνημονεύσουμε την πρόσφατη πρωτοβουλία του διευθυντή του Πάνου Γεωργιάδη. Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Καβάλα του ηθοποιού Δημήτρη Πιατά ο κ. Γεωργιάδης του έδωσε για ενημέρωση και ενθύμιο έντυπο υλικό των προηγούμενων σόου. Με λίγα λόγια συνεχίζει να ασχολείται με ότι δημιούργησε ακόμη και τώρα που η διοργάνωση έχει μπει στο «ψυγείο». Χαρά στο κουράγιο του…

 

Στην συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Κώστας Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι τώρα η ομάδα έχει την πραγματική στήριξη του Δήμου Καβάλας. Επρόκειτο για μια σπόντα προς την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτό είναι σαφές. Θα θέλαμε πάντως να ξέρουμε τι έκαναν οι σημερινοί και δεν έκαναν (παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους) οι προηγούμενοι.

 

Το ρεπορτάζ από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει ότι ο Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας δρομολόγησε την αλλαγή διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης. Για όλα τα άλλα μεγάλα και περιφερειακά λιμάνια – αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα- θα πρέπει να υπάρχει υπομονή αφού αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν. Χθες ανακοινώθηκε στην Αθήνα η διυπουργική απόφαση για την αλλαγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

 

Η κ. Μαρία Καραβία διαφημίζει τις παραστάσεις της στο «Αντιγόνη Βαλάκου» με έντυπο υλικό που ήδη διακινεί. Όπως διαβάζουμε θα γίνουν δύο παραστάσεις 11 και 13 Μάη με γενική είσοδο 8 ευρώ. Τυχερό το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, θα λάβει μερίδιο από τις εισπράξεις…. Στο «Αντιγόνη Βαλάκου» έγινε χθες εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης (φαίνεται η αίθουσα διατίθεται και για τέτοιες εκδηλώσεις) ενώ η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου προαναγγέλλει παραστάσεις και στην Καβάλα. Στο συγκεκριμένο ερασιτεχνικό σχήμα σκηνοθέτης είναι ο Πέτρος Γιαζγκουλίδης, μέλος της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ!

 

Η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Γκανιάτσου ήταν η μοναδική εκπρόσωπος των αιρετών στην μουσική εκδήλωση του Συλλόγου Αμισιανών την Κυριακή το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Οι θεατές κράτησαν το απόκομμα του εισιτηρίου που πλήρωσαν αφού στο τέλος κληρώθηκαν δύο βιβλία γραμμένα για την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό.

 

Ο δραστήριος σύλλογος κατοίκων του Παληού κινείται ζωηρά σχετικά με την πολυετή εκκρεμότητα του κόμβου της Εγνατίας οδού πλησίον του οικισμού. Ζήτησε να λειτουργήσει ο κόμβος από τον Δήμο Καβάλας. Προσέγγισε και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Κάπου στη διαδρομή… χάθηκε αφού δεν μπόρεσε να αντιληφθεί επαρκώς που είναι το πρόβλημα. «Για να λειτουργήσει ο κόμβος χρειάζονται 300.000 ευρώ. Με την προϋπόθεση ότι ισχύει αυτό που έμαθαν οι κάτοικοι του Παληού για τις απαλλοτριώσεις» είπε χθες ο κ. Φίλιππος Φίλιππίδης. Οι κάτοικοι του Παληού έχουν την πληροφορία ότι απαλλοτριώσεις έγιναν κι αποζημιώσεις πληρώθηκαν! Αυτό το τελευταίο δείχνει να μην το πιστεύει ο Αντιδήμαρχος. Απ’ την άλλη αφήνει να εννοηθεί ότι 300.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Καβάλας για το συγκεκριμένο έργο δεν υπάρχουν. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

 

72 τουριστικά λεωφορεία κινήθηκαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στη Θάσο. Κανένα από την Καβάλα. Και τα 72 από το λιμάνι της Κεραμωτής. Δηλαδή περισσότεροι από 3.000 επιβάτες αυτών των λεωφορείων εξυπηρετήθηκαν από τις επιχειρήσεις της Κεραμωτής όσο περίμεναν να μπουν στο φέρι μποτ.

 

Μέσω του facebook ο Μανώλης Φρατζεσκάκης (πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης ΝΔ Καβάλας) ανακοίνωσε χθες την εκδήλωση στην Καβάλα της ΝΔ με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Με την αβεβαιότητα να πνίγει την Ελληνική οικονομία και την ανασφάλεια να «κυριαρχεί» στην καθημερινότητα του πολίτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η άφιξη στην Καβάλα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη την προσεχή Πέμπτη 9-5-2015. Ο κ.Γεωργιαδης θα μιλήσει στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας στις 20.30 της προαναφερθείσας ημερομηνίας στο ξενοδοχείο Γαλαξίας και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη μετεκλογική εκδήλωση μας και καλούμε στελέχη και φίλους του κόμματος να δώσουν δυναμικά και μαζικά το παρόν».

 

Συζητήθηκε αρκετά χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των χόρτων που σε διάφορα σημεία μεγάλωσαν και πρέπει να κοπούν. Από τα προηγούμενα χρόνια η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει κι είχε λάβει βοήθεια από ιδιώτες. Πληρώνοντας τους φυσικά. Αυτό φαίνεται αναπόφευκτο να γίνει και φέτος. Άλλη λύση δεν υπάρχει αφού όπως είπε κι ο Άρης Βέρρος «… αν μεγαλώσει το χόρτο δεν παλεύεται. Κάντε κάτι τώρα».

 

Δεν είναι καθόλου κομψό ο Κώστας Αντωνιάδης να συγχαίρει δημοσίως τόσο τον Γιώργο Παυλίδη όσο και τον Σωτήρη Παπαδόπουλο. Ακόμη κι αν υπάρχει λόγος συγχαρητηρίων προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Αντωνιάδης οφείλει να τα κρατήσει για να τους τα δώσει ιδιωτικά. Δημόσια άλλοι θα συγχαρούν τους δύο άνδρες. Όλα αυτά με αφορμή την ακόλουθη ανάρτηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Βρέθηκα στην Χρυσούπολη, όπου έγινα δέκτης θετικών σχολίων από τους κατοίκους ότι δεν υπάρχουν κουνούπια γιατί ξεκίνησε για πρώτη φορά τόσο νωρίς η καταπολέμηση τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Καταπολέμησης κουνουπιών Σωτήρη Παπαδόπουλο και σε όλους εκείνους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εργάστηκαν από κοινού ώστε να είμαστε, ως Περιφέρεια, έτοιμη για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας».

 

Η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη με την ευκαιρία της νέας δουλειάς της στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη τύπου σε αθηναϊκή εφημερίδα. Δεν μίλησε μόνο για την σκηνοθεσία της. Μίλησε και για την Ελλάδα: «Μας λείπει η υποτυπώδης οργάνωση ως χώρας -ουδέποτε είχαμε- κι αυτή η έλλειψη εμποδίζει στη βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων. Δεν έχουμε ούτε αυτοπειθαρχία. Περισσεύει η πολυμάθειά μας… Ανέκαθεν, όποια γνώμη ή παρατήρηση μας έλεγαν, την ακούγαμε ως πρόθεση κάποιων να μας σκλαβώσουν. Με τέτοια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, με καμιά προθυμία να ελέγχουμε πάθη, ιδέες αλλά και τα αβυσσαλέα κενά μας, ποιο μέλλον; Αυτή η νοοτροπία κυλάει στις φλέβες μας και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας».

 

Η δημοσιογράφος επανήλθε και ρώτησε την κ. Πατεράκη «Κληρονομιά που δεν μπορούμε να αποποιηθούμε;». Η κ. Πατεράκη απάντησε: « Για να γίνει χρειάζεται ολική μετάγγιση αίματος… Να σταματήσουμε να πάσχουμε από μεσογειακή αναιμία ελληνικού τύπου… Το παρατηρείς σε απλά, καθημερινά πράγματα. Λες: Αυτό από άποψη πρακτικής δεοντολογίας θα εξελιχτεί έτσι και μετά θα ακολουθήσει αυτό, μια αλληλουχία δηλαδή. Ε, λοιπόν, αυτή η αυτονόητη σειρά ψηφίδων, που αποκαλύπτει τη μεγάλη εικόνα, των μικρών πραγμάτων που οδηγούν στην προκοπή, δεν υπάρχει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης