• 18 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Πρόκληση για μας, το ματς με τον Αρη»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Πρόκληση για μας, το ματς με τον Αρη»

Δηλώσεις για το ματς με Σουφλί αλλά και για το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έκανε χθες το πρωί στους 93,7, ο Κώστας Ανυφαντάκης. Ο προπονητής του ΑΟΚ τόνισε ότι είναι πρόκληση το παιχνίδι που έρχεται με τον Αρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πως ήταν το ματς στο Σουφλί;

Απάντηση: Παίξαμε σ` ένα τραγικό γήπεδο, σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, όπου δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να παίξει σωστό ποδόσφαιρο.

Παίξαμε πολύ καλά. Ο ΟΑΟΚ είναι μια ομάδα που θέλει τη νίκη, κάθε Κυριακή.

Σε βασικά πράγματα, πήγαμε καλά. Κερδίσαμε μονομαχίες, βγάλαμε επιθέσεις.  Ηταν πειστική η εμφάνιση μας.  Με όποια ομάδα να παίζει ο ΑΟΚ, όλοι θέλουν να τον κερδίζουν. Το ίδιο συμβαίνει με τον Αρη, τον Πανσερραϊκό και τη Δόξα Δράμας. Είναι ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία. Δεν υπάρχει παιχνίδι αδιάφορο.

Ερώτηση: Πάντως παρά τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε ο ΑΟΚ, στο Σουφλί, ήρθαν Καβαλιώτες φίλαθλοι για να στηρίξουν την προσπάθεια.

Απάντηση: Ηταν πολύ σημαντικό. Πραγματικά δείχνει αντίδραση ο σύλλογος. Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση.

Ερώτηση: Τώρα απομένει ένα παιχνίδι με τον Αρη ενώ την Κυριακή ο Πανσερραϊκός παίζει στο Αγιονέρι. Μήπως με τη νίκη στο Σουφλί, πήραμε λίγο στα πάνω μας;

Απάντηση: Σίγουρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ματς με τον Πανσερραϊκό, ήταν καθοριστικό. Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την ισοπαλία. Ηταν κρίμα και άδικο.

Οι ελπίδες είναι λίγες. Πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητες μας. Το παιχνίδι με τον Αρη, το αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση. Σεβόμαστε πάρα πολύ τον Αρη.

Είναι μεγάλο μέγεθος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχει τη δική του ιστορία.

Για μας αυτά τα παιχνίδια, είναι πολύ σπουδαία, πολύ σημαντικά.  Αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλα και όλοι στο σύλλογο, θέλουν να παίξουν.

Ερώτηση: Τα πάντα κρίνονται την Κυριακή. Η πρώτη αλλά και η δεύτερη θέση.

Απάντηση: Νομίζω πως ναι. Εμείς θα έχουμε απώλειες στο ματς με τον Αρη. Η νίκη μας στο Σουφλί, ήρθε με συνέπειες. Ο Παππάς τραυματίστηκε και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι μεγάλη και  η απώλεια του Γαβριηλίδη. Ετσι έχουμε μάθει και την Κυριακή πιστεύω ότι ο ΑΟΚ, θα είναι αυτός που πρέπει.

Ερώτηση: Περίπου 8 μέρες μετά από την κρύα ήττα από τον Πανσερραϊκό, φαίνεται η ομάδα να είναι επηρεασμένη ακόμη; Να το συζητά, να το σκέφτεται;

Απάντηση: Σίγουρα. Ηταν πολύ πικρό αυτό που πάθαμε από τον Πανσερραϊκό. Φανταστείτε ότι αν είχαμε έναν ακόμη πόντο, θα ήταν ανοιχτό το πρωτάθλημα.

Δεν μας άξιζε ούτε η ισοπαλία, μας άξιζε η νίκη. Εγώ στέκομαι πάλι στην αντίδραση του συλλόγου. Ο σύλλογος αντέδρασε πολύ καλά μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό. Πήγαμε όλοι μαζί για φαγητό, όλη την εβδομάδα ήμασταν μαζί ενώ τακτοποιηθήκανε και οι υποχρεώσεις της ομάδας στους παίκτες.

Αντέδρασε πολύ καλά ο ΑΟΚ. Αυτό ήταν το ζητούμενο για μένα. Να πάμε στο Σουφλί και να κερδίσουμε. Αυτό ήταν το σημαντικό.

Έστω και έναν πόντο να είχαμε με τον Πανσερραϊκό, θα ήταν διαφορετικά. Ο κόσμος έχει δει μια καλή ομάδα, που δούλεψε πολύ. Εχει ταλέντο και νέα παιδιά και δεν τις άξιζε η ήττα με Πανσερραϊκό.  Συνήθως όταν έχεις μια τέτοια ήττα, περνάς μια εβδομάδα με κατηγορητήρια και ανάθεμα.

Εμείς αντίδρασε πάρα πολύ καλά, ήμασταν συσπειρωμένοι, οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα, έκαναν αυτό που έπρεπε. Ηταν πολύ καλό για την ομάδα. Ηταν μια ποδοσφαιρική αντίδραση.

Ερώτηση: Το άγχος και την πίεση την Κυριακή, μήπως την έχει περισσότερο ο Αρης;

Απάντηση: Φανταστείτε τι άγχος έχει ο Αρης από τη στιγμή που το καλοκαίρι θεωρούσαν οι πάντες, ότι θα κάνει περίπατο. Εχει φτάσει τώρα 1-2 αγωνιστικές πριν το τέλος και ο Αρης είναι σε δύσκολη θέση. Καταλαβαίνεται το άγχος που θα υπάρχει και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.  Υπάρχουν μέρες να δουλέψουμε για αυτό το παιχνίδι.

 

*Τελείωσε το πρωτάθλημα για τον Γαβριηλίδη

Ο Βασίλης Γαβριηλίδης συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες και στο Σουφλί, τελείωσε το πρωτάθλημα γι` αυτόν.

Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις δυο επόμενες αγωνιστικές. Ουσιαστικά χάνει το ματς με τον Αρη, αφού με την Καστοριά, θα πάρει ο ΑΟΚ τους 3 βαθμούς χωρίς να παίξει.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του Καβαλιώτικου συγκροτήματος. Ο Γαβριηλίδης κέρδισε με το σπαθί του, μια θέση στη βασική ενδεκάδα και βοήθησε σημαντικά με τη σταθερή του παρουσία.

*Σήμερα ρεπό

Χθες το πρωί προπονήθηκαν οι παίκτες του ΑΟΚ,  με τους βασικούς που έπαιξαν στο Σουφλί να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Σήμερα έχουν ρεπό και από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με το Σουφλί χτίζει ο ΑΟΚ μια θετική παράδοση. Είχε κερδίσει και στο

Περιφερειακό πρωτάθλημα με 1-0 χάρη σε γκολ που είχε πετύχει τότε, ο Μιχάλης Παυλής.

Το αν θα παίξει η όχι ο Χάρης Παππάς που τραυματίστηκε στον αγκώνα μέσα στο Σουφλί, θα φανεί οριστικά μέχρι την Πέμπτη. Επίσης «παίζει» και η συμμετοχή του Σάκη Κανούλα που και στο Σουφλί, ήταν εκτός αποστολής. Ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς που πέρασε, δεν έχει κάτι το ανησυχητικό και θα δώσει κανονικά το παρόν του, στο ματς που έρχεται. Στο στρατόπεδο του Αρη, δεν υπολογίζεται ο Γεωργιάδης που δέχτηκε την 7η κίτρινη κάρτα στο ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και θα απουσιάζει στα δυο επόμενα και τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης