ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2013

Στις 8 σήμερα το απόγευμα θα γίνει στην ολομέλεια της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, την Ενεργειακή Αιγαίου και την Καβάλα Όιλ. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Ως εκ τούτου η Ενεργειακή εμφανίζεται στην σύμβαση ως δεύτερη ανάδοχος, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια. Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής οργανώνει σύσκεψη στο Δημαρχείο για το ίδιο θέμα. Ειδοποίησαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε αυτήν τόσο η Ενεργειακή Αιγαίου όσο και οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια. Προσκλήθηκαν όμως και θα βρίσκονται στο δημαρχείο τόσο τα κόμματα όσο και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Ανακοίνωση κατά της σύμβασης εξέδωσε χθες το ΚΚΕ Καβάλας. Υπέρ των εργαζόμενων τάχθηκε ο ΛΑΟΣ Καβάλας. Ο Δήμος Θάσου σε συνεννόηση με Δήμους κι άλλων νησιών, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία οριστικής διάσωσης της εφορίας του Λιμένα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από πλευράς Υπουργείου η εφορία στον Λιμένα θα λειτουργεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Μετά θα πρέπει να μεταφερθεί στην Καβάλα. Νέα απόφαση έλαβε χθες η διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας αντίθετη στις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων που προτείνει το σχέδιο «Αθηνά». Διατηρείται το Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας. Καταργούνται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αυτά που λειτουργούν σε Ηράκλειο- Πάτρα- Γιάννενα και Ναύπλιο.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Την Παρασκευή το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή. Άρχισαν και πηγαίνουν πολύ καλά οι εξαγωγές σπαραγγιών από το Νέστο στην Γερμανία. Με επίσημη ανακοίνωση που υπήρξε χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Χθες επισκέφθηκε το Δημαρχείο ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγύπτου. Αγρότες των Τεναγών Φιλίππων δημιούργησαν συντονιστικό όργανο, καταθέτουν προτάσεις στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην ίδια αγροτική περιοχή. Δεν εξελέγησαν στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι από την οργάνωση της Καβάλας. Συνεδρίασε χθες στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Έγινε απολογισμός δράσης κατά το 2012.

 

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το βιβλίο του Λευθέρη Κελβερίδη αφιερωμένο στον κινηματογράφο. Γενική συνέλευση και εκλογές κάνει την Κυριακή το απόγευμα ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας. Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο σύσκεψη για την τουριστική προβολή του Νομού Καβάλας και του Νομού Δράμας. Το Σάββατο θα γίνουν εκδηλώσεις στην Καβάλα για την παγκόσμια μέρα λογοθεραπείας. Εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας οργανώνει την Κυριακή στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης ο Δήμος Παγγαίου.

 

Στις 5.30 το απόγευμα η Ένωση παίζει για την Βαλκανική λίγκα στην Καλαμίτσα. Αντιμετωπίζει την Γκαλίλ Γκιλμπόα. Η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού θα παρουσιαστεί με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Στον ΑΟΚ η αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο θα γίνει την Κυριακή. Νέες διαμαρτυρίες των παικτών επειδή παραμένουν απλήρωτοι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης