• 23 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΗ 2014

Κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. «Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να λειτουργεί» δήλωσε η Άννα Σπανδώνη. Βέρρος και Κιοσές αποχώρησαν από τη συνεδρίαση όταν δεν έγινε δεκτή η πρόταση τους για αναβολή. Δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης για να την ακυρώσουν. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Βουλή σχετικά με τις αλλαγές στο νόμο για τις λαϊκές αγορές. Αντιδρά στη πρόταση του Υπουργού η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δύο νέες πλατφόρμες στον κόλπο της Καβάλας σχεδιάζει η Ενεργειακή Αιγαίου προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα επενδύσεων 160 εκ ευρώ στον Βόρειο Πρίνο και στο κοίτασμα Ε. 25χρονος από την Καβάλα προσποιούνταν τον αστυνομικό, σταματούσε αυτοκίνητα στην επαρχιακή οδό Καβάλας-Νέας Περάμου κι έκανε ελέγχους σε αυτοκίνητα. Καταγγέλθηκε και την Κυριακή συνελήφθη. Έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Ούτε χθες υπήρξαν νέα για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ.

«Δύσκολη» επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας έκανε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Βασίλης Κορκίδης. Δέχθηκε κριτική για την απόφαση του να ενταχθεί στον χώρο της πολιτικής. Σήμερα το απόγευμα εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο η Δήμητρα Τσανάκα. Επιχειρήσεις της περιοχής επισκέφθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Στη ΔΕΥΑΚ βρέθηκε ο Βαγγέλης Παππάς. Το ΤΕΙ θα επισκεφθεί το πρωί ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην πλατεία Ελευθερίας μιλά το απόγευμα της Πέμπτης ο Χρήστος Τρέλλης.

Γαλάζιες σημαίες για την Καλαμίτσα και το Περιγιάλι περιμένει ο Δήμος Καβάλας. Καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Καβάλας θα μετατεθεί για έναν μήνα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Δεν απολύεται ο δημοτικός αστυνομικός της Καβάλας, το πτυχίο αγγλικών του οποίου δεν θεωρήθηκε έγκυρο από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Ο Δήμος Καβάλας διαπίστωσε ότι το πτυχίο ήταν αναγνωρισμένο την εποχή της πρόσληψης του κι έτσι δεν ανακαλεί την συγκεκριμένη διαδικασία του 2005. Μάλλον τον Αύγουστο θα γίνει η επόμενη Λευκή Νύχτα στην αγορά της Καβάλας. Στον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά πήγε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα των λαϊκών αγορών. Ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε στον Γιώργο Καλαντζή ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η σχολή νοσηλευτών της Καβάλας. Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ έκαναν χθες μηχανικοί. Συνεχίζουν να διαφωνούν με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η Κατερίνα Γεροστεργίου συνεχίζει ως πρόεδρος στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας.

Εγκαινιάζεται το απόγευμα έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητου κοσμήματος από τον σύλλογο Νεάπολις. 9 με 13 Μάη η ομάδα των Παραμυθάδων πραγματοποιεί παραστάσεις στο Φρούριο. Την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τον Σύλλογο Εβριτών στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σε μουσικούς διαγωνισμούς στη Κομοτηνή και τη Λάρισα διακρίθηκαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Τις αποφάσεις του Κώστα Παπακωνσταντίνου περιμένουν άπαντες στην Ένωση όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η στασιμότητα ειδήσεων στον ΑΟΚ συνεχίζεται αφού η γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα γίνει 6 Ιουνίου και όχι σήμερα.

Διαβάστε επίσης