• 18 Μαΐου 2024,

Δεν έρχονται Τσάρας – Μπεχράκης

 Δεν έρχονται Τσάρας – Μπεχράκης

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες την Καβάλα και το εργοστάσιο της Βιομηχανίας οι διοικούντες της εταιρίας κύριοι Τσάρας και Μπεχράκης. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους δυο άντρες και το Θόδωρο Μαρκόπουλο για να παραστούν σε σύσκεψη που προετοιμάζεται την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο, δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι κύριοι Τσάρας και Μπεχράκης δεν μπορούν να βρίσκονται στην Καβάλα αυτή την εβδομάδα, ούτε την ερχόμενη, άλλωστε την ερχόμενη εβδομάδα μετά την Τετάρτη απουσιάζει από την πόλη μας κι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος.

Κατόπιν τούτου ακόμη κι αν γίνει σύσκεψη για τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων θα γίνει χωρίς τους εκπροσώπους της ΒΦΛ. Τα νέα αυτά σίγουρα δεν είναι ευχάριστα καθώς στη σύσκεψη επρόκειτο να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο και το πιο επίκαιρο των συμβασιούχων που δεν δέχονται να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, με μειωμένες αποδοχές.

Τους κυρίους Τσάρα και Μπεχράκη περίμενε εντός της εβδομάδας και το σωματείο των εργαζομένων που κι αυτό θα πρέπει να περιμένει περισσότερο για να τους συναντήσει.

Σήμερα στις 10.00 το πρωί συναντώνται και συζητούν το πρόβλημά τους οι συμβασιούχοι – συντηρούνται, η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους οποίους και τον εργολάβο που τους απασχολεί στο εργοστάσιο έχει σταματήσει σχεδόν από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο πρόβλημα, ούτε να πραγματοποιείται η σύσκεψη που όλοι θα ήθελαν παρουσία δηλαδή και των τοπικών φορέων και των εκπροσώπων της εταιρίας. Το πιθανότερο είναι να γίνει σύσκεψη παρουσία των βουλευτών όταν επιστρέψουν στην Καβάλα, όσο δε για τους Μπεχράκη και Τσάρα θα χρειαστεί να τους περιμένουμε πιθανώς μέχρι και το τέλος του μήνα.

Το πιο ανησυχητικό απ΄ όλα είναι το ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συμβασιούχους και τον εργολάβο που τους προσλαμβάνει στο εργοστάσιο, φάνηκε να συνεχίζονται με προοπτική συμφωνίας, όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά οι συζητήσεις έχουνε σταματήσει εντελώς.

 

Διαβάστε επίσης