Δυο αποφάσεις ειρηνοδικείου διαγράφουν χρέος σε τράπεζες

 Δυο αποφάσεις ειρηνοδικείου διαγράφουν χρέος σε τράπεζες

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες δύο αποφάσεις με τις οποίες κάνει δεκτές αιτήσεις πολιτών για υπαγωγή των χρεών τους σε τράπεζες στο Νόμο Κατσέλη. Μετά τις αποφάσεις και οι δύο πολίτες δεν έχουν κανένα χρέος στις τράπεζες αφού με τη δικαστική απόφαση αυτό διαγράφεται εξ ολοκλήρου. Και τις δύο υποθέσεις χειρίστηκε ο συμπολίτης δικηγόρος Χρήστος Γάκης.

Η πρώτη αίτηση για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη αναφέρονταν σε χρέος στη Eurobank από στεγαστικό δάνειο ύψους 85.000 ευρώ. Ο ιδιώτης κινδύνευε να χάσει ένα ακίνητο και το αυτοκίνητο του. Η δεύτερη αίτηση αφορούσε δύο δάνεια. Ένα καταναλωτικό κι ένα στεγαστικό. Εμπλεκόμενες τράπεζες η Eurobank και η Εθνική. Συνολικό χρέος 90.000 ευρώ. Κινδύνευαν η πρώτη κατοικία και το αυτοκίνητο του δανειολήπτη.

Οι οριστικές αποφάσεις του Ειρηνοδικείου δέχονται τους ισχυρισμούς ιδιωτών (ο ένας άνεργος, ο άλλος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης), διαγράφουν το σύνολο του χρέους τους προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα διασώσουν την περιουσία τους η οποία κινδύνευε με κατάσχεση.

Ο δικηγόρος Χρήστος Γάκης (φωτογραφία) έχει σειρά τέτοιων αποφάσεων από το Ειρηνοδικείο, είναι ο πρώτος δικηγόρος ίσως σε πανελλαδικό επίπεδο που κατάφερε προ δύο περίπου ετών ολική διαγραφή χρέους.

Διαβάστε επίσης