Δεν ανησύχησε το δήμο Καβάλας η απόρριψη του έργου της Μεγάλης Λέσχης

 Δεν ανησύχησε το δήμο Καβάλας η απόρριψη του έργου της Μεγάλης Λέσχης

Με απόφαση της περιφέρειας ΑΜΘ απορρίπτεται η πρόταση του δήμου Καβάλας για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ του έργου ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης, το έργο απορρίφθηκε από το κομμάτι του ΕΣΠΑ που αφορά σε έργα πολιτισμού, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που ακόμη δεν έχει φτάσει. Έτσι το έργο θα υλοποιηθεί μέσω των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης.

Καθυστέρηση προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο φάκελος του έργου έπρεπε να περάσει από το ΚΑΣ, κάτι που δεν προβλεπόταν αρχικά. Η έγκριση του ΚΑΣ δεν θα είναι χρονοβόρα ως διαδικασία άρα επί της ουσίας ο κ. Μουριάδης κρίνει πως δε θα υπάρξει πρόβλημα. Σύμφωνα με την άποψη της περιφέρειας η πρόταση του δήμου Καβάλας για την Μεγάλη Λέσχη βρέθηκε να έχει διάφορα προβλήματα, λάθη αλλά και παραλείψεις. Η συγκεκριμένη πρόταση συντάχθηκε από κοινού από τη δημοτική υπηρεσία και τον μελετητή. Ωστόσο ο κ. Μουριάδης δε δέχθηκε την ύπαρξη λαθών και παραλείψεων εκ μέρους του δήμου, εκτός εάν εννοείται ως παράλειψη η έλλειψη εγκρίσεως από το ΚΑΣ.

Πάντως η δημοτική αρχή δεν ανησυχεί για την εξέλιξη, αφού ήταν ενήμερη από τον ίδιο τον περιφερειάρχη σχετικά με την απόρριψη και με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη εναλλακτική λύση. Περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται η δημοπράτηση του μεγάλου έργου μετατροπής του κτιρίου των πρώην ΚΑΤΕΕ σε ανοιχτή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Τέλος Αυγούστου αναμένεται και η δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης του παιδικού σταθμού στην οδό Λυσιμάχου.

 

=

 

Διαβάστε επίσης