Θα προσφέρουν ποιότητα ζωής τα ενταγμένα έργα της ΔΕΥΑΚ ύψους 17.000.000 ευρώ

 Θα προσφέρουν ποιότητα ζωής τα ενταγμένα έργα της ΔΕΥΑΚ ύψους 17.000.000 ευρώ

Δύο μεγάλα έργα αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, τα οποία αφορούν αποχετευτικά δίκτυα σε δημοτικά διαμερίσματα της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Τα δύο αυτά έργα προϋπολογίζονται σε 6.500.000 ευρώ. Το πρώτο θα καλύψει την περιοχή Δάτου – Πολύστυλου – Αμυγδαλεώνα με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, όπου εντάσσεται και υποέργο προμήθειας μηχανήματος για τον καθαρισμό των αγωγών και τη συλλογή των ακαθάρτων. Το δεύτερο έργο θα καλύψει την περιοχή Φιλίππων – Κρυονερίου με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

Εξασφαλίσθηκε η αποδοχή των όρων ένταξης και το έργο εγκρίθηκε. Έτσι από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης, κάτι που θα συμβεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ. Νέα έγκριση από την περιφέρεια θα πρέπει να εξασφαλισθεί και σ’ αυτό το στάδιο, ώστε να ακολουθήσει η υπογραφή της συμβάσεως με τον ανάδοχο εργολάβο. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα επόμενα βήματα θα απαιτήσουν διάστημα δύο ή τριών ακόμη μηνών. Άρα μέχρι το τέλος του 2012 τα έργα θα έχουν δημοπρατηθεί.

Με ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσεται γενικότερα ο τομέας των έργων της ΔΕΥΑΚ, αφού ήδη έχει δημοπρατηθεί επιπλέον έργο υδρεύσεως με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, που αφορά στο δημοτικό διαμέρισμα Λυδίας. Δημοπράτηση αναμένεται και για δύο ακόμη έργα ύδρευσης τα οποία αφορούν στην πόλη της Καβάλας, με προϋπολογισμό 9.500.000 ευρώ. Υψηλό είναι το σύνολο των έργων της ΔΕΥΑΚ εντασσόμενων στο ΕΣΠΑ αφού ανέρχονται στο ποσό των 17.000.000 ευρώ. Ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω ευχάριστες εκπλήξεις σε επίπεδο εγκρίσεων.

 

 

Διαβάστε επίσης