Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στο δημόσιο

 Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στο δημόσιο

Ο βουλευτής Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης ήταν στην Αθήνα την Τετάρτη και τις προηγούμενες ημέρες έφερε νέα στην Καβάλα σχετικά με επικείμενη νέα ρύθμιση που θα υλοποιήσει το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών, προσπαθώντας με ευνοϊκούς όρους και εξήντα δόσεις, ανεξάρτητα ποσού χρέους προς την εφορία να τονώσει την αγορά.

Ο Ντ. Κλειτσιώτης λόγω και αντικειμένου, ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά, έχοντας καταφέρει να έχει άμεση πληροφόρηση. Ανακοινώνει λοιπόν μέσω των δηλώσεών του αυτών, στην εφημερίδα μας, ότι πολύ γρήγορα μία νέα ευνοϊκή ρύθμιση θα μπει σε εφαρμογή την οποία με λίγους όρους και με ήπιες σχετικά προϋποθέσεις θα μπορούν να επωφεληθούν όλοι όσοι οφείλουν στο δημόσιο χρήματα. Η ρύθμιση αυτή αφορά καταβολή του χρέους σε εξήντα δόσεις, ενώ όπως λέει ο κ. Κλειτσιώτης στην εφημερίδα μας, κάτι ανάλογο εξετάζεται κι από τα ασφαλιστικά ταμεία, ειδικότερα από το ΙΚΑ.

Αυτή την περίοδο ο ρόλος του Ντ. Κλειτσιώτη είναι λίγο περίεργος, υπό την έννοια ότι η ολομέλεια της βουλής, συνεδριάζει μόνο για ερωτήσεις βουλευτών κι όχι για νομοθετικό έργο. Έτσι το πρόγραμμα του σε εβδομαδιαία βάση, είναι περισσότερο στην Καβάλα και λιγότερο στην Αθήνα.

Ειδικότερα είπε τα εξής:

«Το νομοθετικό έργο της βουλής δεν έχει αρχίσει. Γίνονται μόνο κάποιες ερωτήσεις. Εμείς είμαστε μία πάνω, μία κάτω, για να δούμε τους ανθρώπους μας, να δούμε τους ψηφοφόρους μας, ν΄ ακούσουμε τα αιτήματά τους, τα οποία δυστυχώς είναι πάρα πολλά και κυρίως των ανέργων, που είναι κυρίως το αυτονόητο. Ψάχνουν μία δουλειά, δυστυχώς όμως δε μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε. Οι καταστάσεις είναι τόσο δύσκολες, κι εδώ στην περιοχή μας, όπου η ανεργία είναι το πρώτο που πρέπει να δούμε στη συνέχεια, αλλά η μείωση ανεργίας χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να έρθει. Ας ελπίσουμε σιγά – σιγά κάτι θα προσδώσουμε και σ΄ αυτό και ν΄ απαλύνουμε λίγο τον πόνο των ανέργων.

Επίσης θα ήθελα να πω κάτι που θα δώσει μία ανάσα αγορά, γενικά σ΄ όλη την Ελλάδα. Από πληροφορίες που έχω κι από συναντήσεις που έκανε στο υπουργείο οικονομικών, λέγεται πως θα δοθεί παράταση σε βραχυπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αλλά όχι μ΄ αυτούς τους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, με 15.000 τα φυσικά πρόσωπα και με το ποσό οι επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες που λένε πως με βεβαιότητα θα ισχύσουν και θ΄ ανακοινωθούν όλα αυτά από βδομάδα θα είναι ανεξαρτήτου ποσού σε 60 δόσεις. Είναι κάτι το οποίο όπως σας προείπα, θ΄ ανακουφίσει πολλούς, θα μπορέσουν να πάρουν φορολογική ενημερότητα…»

ΕΡ: Με προϋποθέσεις ή θα μπορέσουν να επωφεληθούν όλοι αυτού του μέτρου;

ΑΠ: «Οι πληροφορίες μου είναι ότι θα μπορούνε να μπούνε όλοι, ανεξαρτήτως του ποσού όπως είπα και μέχρι 60 δόσεις».

ΕΡ: Κάτι ανάλογο να περιμένουμε και για τα ασφαλιστικά ταμεία;

ΑΠ: «Για τα ασφαλιστικά ταμεία έχω μιλήσει με τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος το βλέπει αυτό που ζητάμε εδώ και μήνες το να μπούνε στη ρύθμιση και οι ασφαλιστικές εισφορές του 2012. Το βλέπουνε κι αυτό με καλό μάτι, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνεννόηση με την Τρόικα. Η τρόικα το βλέπει κι αυτό θετικά, γιατί θα πρέπει να μπούνε άμεσα κι οι ασφαλιστικές εισφορές του 2012. Δε μπορεί ν΄ ανταπεξέλθει κάποιος, να πληρώσει όλες αυτές τις εισφορές. Ελπίζω να έχουμε αίσιο τέλος».

 

 

Διαβάστε επίσης