• 19 Μαΐου 2024,

Δεν είναι εύκολοι οι τσαμπουκάδες μετά απο 5 χρόνια πόνου !

 Δεν είναι εύκολοι οι τσαμπουκάδες μετά απο 5 χρόνια πόνου !

Οσο θα βγαίνει ο Τσίπρας και θα δηλώνει οτι σε καμμία περίπτωση ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να απομονώσει την χώρα τόσο θα μεγαλώνει η διαφορά απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται να έχει ένα θέμα στους προεκλογικούς τους χειρισμούς αφού ο φόβος και η τρομοκρατία πάνω στα οποία έχει χτίσει την προεκλογική της εκστρατεία έχουν αρχίσει να υποχωρούν αφού ο κόσμος πείθεται πλέον οτι ο Τσίπρας ώς κυβέρνηση θα προσπαθήσει για μια καλύτερη διαπραγμάτευση χωρίς να τα γκρεμίσει όλα.

Για τον λόγο αυτό και τα τελευταία 24άωρα ο Τσίπρας μιλάει ακόμα και για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας βέβαια απο την άλλη όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της κάλπης τόσο τα στρογγυλεύει καιτα μαλακώνει όσο αφορά τους χειρισμούς του απέναντι στις εταίρους και δανειστές μας διότι γνωρίζει και αυτός οτι δεν είναι εύκολο πράγμα να γυρίσει μετά απο 5 χρόνια μια ολόκληρη χώρα στο σημείο 0.

Ο Τσίπρας θέλει μια ισχυρή εντολή , μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσει να κάνει μια ισχυρή για την Ελλάδα διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους στηριζόμενος βέβαια και στην αλλαγή του γενικότερου κλίματος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απο την άλλη ο Σαμαράς θα πρέπει να αναδείξει περισσότερο αυτά που κατάφερε να κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση του αυτά τα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας παρά να αναδυκνείει τους κινδύνους απο μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω την εντύπωση οτι και οι Ευρωπαίοι που έχουν πάρει το μήνυμα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί έχουν αρχίσει να μαλακώνουν την στάση τους απέναντι στον Τσίπρα λέγοντας οτι θα τον βοηθήσουν και τον ίδιο και την χώρα μας αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνημένα.

Το σίγουρο είναι οτι αν ο Τσίπρας καταφέρει την αυτοδυναμία θα επιχειρήσει έναν διαπραγματευτικό τσαμπουκά ο οποίος όμως δεν θα περάσει και έτσι θα πάει και αυτός απο την πεπατημένη.

Σίγουρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει περισσότερα όπλα στον Τσίπρα για να μπορέσει  κοιτάξει στα μάτια με μεγαλύτερη ευκολία  τους δανειστές που όμως έχουν ξακαθαρίσει οτι δεν πρόκειται να αλλάξουν την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι διατεθειμένοι για βοηθήσουν ίσως και περισσότερο αρκεί να παραμείνει το νερό μέσα στο αυλάκι.

Τέλος εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Τσίπρα απο την πλατεία του καπνεργάτη οτι “για το μόνο που δεν μας έχουν κατηγορήσει είναι οτι αν εκλεγούμε θα σας πάρουμε τις γυναίκες ! “

Στην Ινδία θέλουν να φτιάξουν κλινικές αποθεραπείας για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους αντιμετωπίζουν ώς άρρωστους.

Και αναρωτιέμαι με ποιά μέσα θα μπορέσουν να ιάσουν την ασθένεια της ομοφυλοφιλίας.

Τέλος στην ίδια χώρα σας θυμίζω οτι το 2014 ποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία με φυλάκιση που φθάνει ακόμα και τα 10 χρόνια.

Οι άνθρωποι καταλαβαίνετε οτι έχουν θέμα μεγάλο και έχουν και είναι και αδιάβαστοι πάνω στο θέμα αυτό σε σημείο που να γίνονται επικίνδυνοι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Σίγουρα θα πάμε καλύτερα τους επόμενους μήνες και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης