Δεν ειναι το θέμα που την πάνε αυτοί την δουλειά αλλα που την πάμε εμείς με την απάθεια μας ….

 Δεν ειναι το θέμα που την πάνε αυτοί την δουλειά αλλα που την πάμε εμείς με την απάθεια μας ….

Εκτός απο το σωστό που είπε και άκουσα σε μια ραδιοφωνική εκποπμή ένας δημοσιογράφος και σας το μετέφερα μέσω της στήλης σχετικά με την διάλυση του ιδιωτικού τομέα και την αποψίλωση του δημόσιου προχθές σωστά μίλησε και ο φίλος μου ο Νικολάκης όταν τον ρώτησε ένας γνωστός του που την πάνε την δουλειά αυτοί …

Αυτοί την πάνε εκεί που θέλουν – είπε ο Νικολάκης – το θέμα είναι εμείς που την πάμε και αν δεν ξεσηκωθούμε δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα είναι στην ουσία ένα παζάρι με την τρόϊκα που έχει όμως πάντα το πάνω χέρι.

Οταν κάθεσαι να παζαρέψεις με κάποιον που είναι απο πάνω εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να καταφέρεις και πολλά πράγματα.

Η μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης νομίζω οτι θα γίνει απλά δεν θέλουν οι έλληνες τροϊκανοί να το θεωρούμε δεδομένο γιατί όταν θα έρθει θα μειώσουμε την διαπραγμευτικής τους αυτή επιτυχία.

Βέβαια θα πρέπει να σκεφθείτε τι δώσαμε για να πάρουμε την μείωση στο ΦΠΑ.

Δώσαμε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που απο τον Σεπτέμβρη θα είναι εκτός δημοσίου και θα ψάχνουν αι αυτοί στον ιδιωτικό πλέον τομέα μια θέση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

΄Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ σειρά έχουν οι δημοτικοί αστυνόμοι οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που θα συμπληρώσουν το παζλ των απολύσεων.

Τα ψέμματα τελειώσανε αφού πλέον οι τροϊκανοί θέλουν αποδείξεις και ονόματα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση εδώ για την πόλη της Καβάλας είναι η αντιπάθεια που βγάζουν ορισμένοι για τους εργαζόμενους στην Δημοτική αγορά αφού μόνο τις σημαίες δεν πήρανε να βγούνε στους δρόμους να πανυγηρίσουν τις ενδεχόμενες απολύσεις τους απο την συγκεκριμένη υπηρεσία που οδηγείται προς διάλυση.

Μπορεί να είχαμε και να έχουμε θεματάκια με την υπηρεσία και τους εργαζόμενους σε αυτήν αλλα δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να ανοίξουμε και σαμπάνιες που ορισμένοι απο αυτούς θα χάσουν την δουλειά τους.

Η κρίση και τα μνημόνια μας έχουν κάνει επιθετικούς ακόμα και με τους συνανθρώπους μας επειδή έχουν μια θέση στο δημόσιο που δεν έχουν εμείς ίσως.

Αλλα αυτό δεν είναι λύση.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα όπως και στον ιδιωτικό θα έχουν ως αντίκτυπο και στην καθημερινότητα και των ανθρώπων που ίσως δεν έχουν χάσει την δουλειά τους αφού όλες αυτές οι απολύσεις οδηγούν σε αποδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Και επιμένω να ρωτάω πως με όλα αυτά που συμβαίνουν και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που μας χτυπάνε την πόρτα το ένα μετά το άλλο θα μπορέσουμε απο την βαθειά ύφεση να περάσουμε στην οριακή ανάπτυξη.

Αυτά που βλέπουμε εμείς αναρωτιέμαι δεν τα βλέπουν οι τροϊκανοί ;

Είναι ποτέ δυνατόν σε μια χώρα που ο μισός πληθυσμός είναι άνεργος να μιλάμε για σενάρια ανάπτυξης ;

Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινίες επιστημονίκης φαντασίας.

Θέλεις άδεια ;

Φέρε 4 κλιματιστικά !

Ένας στρατιώτης έκανε στο ΓΕΣ την καταγγελία οτι για του δώσουν άδεια λόγω της οικογενειακής του κατάστασης μετά τον θάνατο του πατέρα του του ζητήσανε να πάει στην μονάδα τέσσερις κλιματιστικές μονάδες γιατί οι άνθρωποι είχανε μάλον έλλειψη.

Και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν σας γράφω.

Μα είναι ποτέ δυνατόν διοικητής στρατιωτικής μονάδες να ζητάει απο τον φαντάρο για να υπογράψει την άδεια του 4 κλιματιστικά;

Πάλι καλά που δεν του ζήτησε κανα μίξερ να χτυπάνε τα κέϊκ της μονάδας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι καλός και δροσερός και τα επόμενα 24άωρα ενώ υπάρχει περίπτωση καταιγίδας σήμερα το βράδυ.

Σε γενικές γραμμές το φετεινό καλοκαίρι είναι δροσερό και αυτό εμείς σας το είχαμε επισημάνει μέτα το ΠΑΣΧΑ.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης