• 17 Μαΐου 2024,

Δεν θέλει κόπο αλλα τρόπο …

 Δεν θέλει κόπο αλλα τρόπο …

Φαίνεται οτι οι έλληνες γουστάρουν περισσότερο τα debate με τα ευέλικτα σχήματα ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές της διακυβέρνησης της χώρας και οχι τα debate με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι δύσκολα και βαρετά.

Είναι αλήθεια οτι το προχθεσινό duet debate είχε ενδιαφέρον αφού διεξήχθη με πιο χαλαρούς όρους και σε πολλές περιπτώσεις ανέβηκε και το θερμόμετρο με τις απευθείας συνομιλίες των δύο υποψηφίων αρχηγών.

Ο Τσίπρας ήταν μόνιμα χαμογελαστός και απλά όταν ο Μεϊμαράκης άφηνε αιχμές εναντίον του  και έπρεπε να απαντήσει “όπλιζε” την σκέψη του ,άλλαζε η φάτσα του, προκειμένου να έχει την καλύτερη απάντηση για τον αντίπαλο του.

Ο Μεϊμαράκης απο την άλλη έχει μια αγαρμποσύνη στο λόγο και στον τρόπο  που άλλοι βέβαια την λένε αμεσότητα και την μετράνε στα υπέρ του.

Αν αυτό το debate γινόταν την δεκαετία του 80 μεγάλος νικητής της αναμέτρησης θα ήταν αναμφισβήτητα ο Μεϊμαράκης.

Είναι ευθύς , δεν παίζει με τις λέξεις αλλα έχει ένα χοντροκομένο τρόπο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο γοήτευσης του ψηφοφόρου.

Ο Τσίπρας απο την άλλη έχει μια φρεσκάδα και την διάθεση να βγάλει την Ελλάδα απο την δύσκολη αυτή περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ αφού βέβαια έχει παραδεχτεί τα λάθη που έκανε και αυτός τους λίγους μήνες που έμεινε στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

Ο Μεϊμαράκης μπορεί να είναι ένας ικανός πολιτικός αλλα έχει απέναντι του εκτός απο τον Τσίπρα και όλο αυτό το βαρύ παρελθόν της παράταξης του που με αρκετά χρόνια διακυνέρνησης της χώρας έχει ευθύνες σοβαρές για το σημερινό χάλι.

Οταν για παράδειγμα ο Τσίπρας υποστηρίζει οτι δεν είναι δυνατόν για οτι  τραβάει η χώρα εδώ και μερικά χρόνια να φταίνε οι 7-8 μήνες διακυβέρνησης της χώρας απο τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο.

Και ο ίδιος έκανε πολύ σοβαρά λάθη κυρίως στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης αφού πρίν υπογράψει με τους δανειστές έπρεπε πρώτα να καθαρίσει την μπουγάδα στο εσωτερικό του κόμματος.

Την καθάρισε καθυστερημένα  και έτσι πάμε σε εκλογές που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αν γινόταν πιο σωστοί χειρισμοί και επιλογές απο τον ίδιο.

Το εσωτερικό ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ στην Ελλάδα και την πήγε πίσω αλλα όπως διαπιστώνετε και εσείς ήταν και είναι απαραίτητη προυπόθεση προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει την χώρα αυτή ο Τσίπρας όπως θέλει.

Ο Μεϊμαράκης απο την άλλη πήρε τα κλειδιά του κόμματος σε μια στιγμή που ο Τσίπρας είχε και έχει γκέλ αλλα κατάφερε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να το φέρει το παιχνίδι στα ίσα και αυτό είναι πολύ μεγάλη ιστορία.

Μεγαλύτερη βέβαια θα είναι αν καταφέρει να κερδίσει έστω και με μια ψήφο τον Τσίπρα καταφέρνοντας στην κυριολεξία μια μεγάλη ανατροπή  αφού στην αρχή της προεκλογικής περιόδου υπήρχανε δημοσκοπήσεις που δίνανε στον Τσίπρα διαφορά ακόμα και δέκα μονάδων απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία του Μεϊμαράκη.

Εγώ επιμένω να υσποστηρίζω οτι στην συγκυβέρνηση της Δευτέρας 28/9 θα είναι το ΠΑΣΟΚ που χτυπάει ακόμα και τρίτη θέση το ΠΟΤΑΜΙ ίσως και παίζει η θέση του επικεφαλής με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να δίνουν , σύμφωνα με τις δησμοσκοπήσεις μάχη σώμα με σώμα.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ και αυτή η εβδομάδα θα θυμίζει καλοκαίρι.

Οι βουτιές συνεχίζονται και είναι πλέον τρίποντες.

Οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους αλλα δεν τους κλείνουν.

Θα είναι εκεί για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για την φοροεπιδρομή που έρχεται αλλα χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Νομίζω οτι οι εποχές που οι αγρότες βάζανε τα τρακτέρ τους κάθετα στις εθνικές οδούς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το 40μετρο σκάφος της οικογένειας Κόκκαλη που ήτανε δεμένο στην μαρίνα του Αγιου Κοσμά πήρε φωτιά και χρειάστηκαν πυροσβεστικά οχήματα για να την σβήσουν.

Τα καταφέραμε αλλα οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες.

Οταν είχε αγοράσει ο Σωκράτης Κόκκαλης την συγκεκριμένη θαλαμηγό είχε χαρακτηριστεί ώς πλωτό παλάτι.

Εγώ πάντως αν είχα την συγκεκριμένη θαλαμηγό του Σωκράτη θα την είχα δεμένη στο λιμάνι και θα έμενα μόνιμα εκεί.

Χλειδί , πολυτέλεια και μέσα στην θάλασσα.

Το καλύτερο σπίτι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και να διατηρείτε σταθερές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή της κάλπης.

Φαίνεται οτι η μάχη είναι στήθος με στήθος αλλα εγώ νομίζω οτι η διαφορά του πρώτου απο τον δεύτερο θα είναι το λιγότερο 3 μονάδες.

Δεν ξέρω ποιός θα είναι πρώτος αλλα αυτός που θα είναι πρώτος θα έχει 3 μονάδες διαφορά απο τον δεύτερο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης