Δεν κατέθεσαν προσφορές χθες οι εργολάβοι στο έργο των πλωτών εξεδρών

 Δεν κατέθεσαν προσφορές χθες οι εργολάβοι στο έργο των πλωτών εξεδρών

Η νέα μόδα, των σκοπίμως άγονων διαγωνισμών δημοσίων έργων που μάλιστα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, συνεχίστηκε χθες στο διοικητήριο της Καβάλας. Στον 3ο όροφο και στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών συγκεντρώθηκαν αρκετοί εργολάβοι δημοσίων έργων απ’ όλη την Ελλάδα. Όταν όμως ήρθε η ώρα να καταθέσουν προσφορές, δεν το έκανε κανείς. Μάλλον επειδή μεταξύ τους διαφώνησαν. Έτσι ο χθεσινός διαγωνισμός για τις πλωτές εξέδρες στο κεντρικό λιμάνι δεν έγινε, αρμόδια να τον επαναλάβει δια της ίδιας υπηρεσίας είναι τώρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αργά το μεσημέρι χθες η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας έστειλε στην Κομοτηνή το σχετικό πρακτικό του άγονου διαγωνισμού ώστε να διευκολύνει τις εξελίξεις. Ο διαγωνισμός ενός σημαντικού για την Καβάλα έργου, θα γίνει το αργότερο σε έναν μήνα από σήμερα. Χάνεται όμως πολύτιμος χρόνος για χάρη των συνεννοήσεων των εργολάβων. Να σκεφθεί κανείς ότι για το έργο έδειξαν ενδιαφέρον πολλές εταιρίες, πήραν δε φάκελο αυτού ώστε να προετοιμάσουν την πρόταση τους τουλάχιστον 50 εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες!

Ίδια κατάσταση και προ ημερών στο έργο της ανακαίνισης του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης. Υπαρκτό και μεγάλο το ενδιαφέρον αλλά πρόταση καμία. Πρόσφατα μάλιστα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας όρισε νέα ημερομηνία του διαγωνισμού του έργου της Μεγάλης Λέσχης στις 15 Γενάρη, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτά τα τεχνικά προβλήματα δημιουργούν αντίφαση σχετικά με τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργολάβοι δημοσίων έργων. Από τη μια διαμαρτύρονται επειδή δεν υπάρχουν έργα και δουλειά για αυτούς. Από την άλλη αργούν στις διαδικασίες, προτιμούν να δημιουργήσουν λόγους αναβολής παρά να μπουν σε μια δημοπρασία έργου του ΕΣΠΑ. Όλοι εύχονται και ελπίζουν τα διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν σε διάφορα έργα να δημιουργήσουν τελικά καθυστέρηση λίγων μόνο ημερών ή εβδομάδων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης