• 19 Απριλίου 2024,

Διόδια Μουσθένης εντός του νέου έτους

 Διόδια Μουσθένης εντός του νέου έτους

Αρχές Δεκέμβρη βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με τη λειτουργία των διοδίων στη Μουσθένη.

Η απάντηση ήρθε πρόσφατα. Σύμφωνα με την απάντηση που έχει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη τα διόδια στη Μουσθένη θα λειτουργήσουν με ευθύνη της «Εγνατίας οδού» το τρέχον έτος.

Ο υπουργός δεν είναι περισσότερο συγκεκριμένος. Ειδικότερα η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας υποδομών μεταφορών και δικτύων σημειώνει τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτών παρακαλούμε να πληροφορήσετε τους βουλευτές τα εξής: Η τοποθέτηση και λειτουργία 13 σταθμών διοδίων στον άξονα της Εγνατίας οδού ζητήθηκε από την Εγνατία οδό Α.Ε. το Νοέμβριο του «99, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Δηλαδή οι 13 σταθμοί διοδίων προβλέπονταν ήδη στον αρχικό σχεδιασμό του αυτοκινητόδρομου με την κάλυψη των αναγκαίων υπηρεσιών προς τους χρήστες του δρόμου και την αποτελεσματική συντήρησή του.

Με το νόμο 3481/2006 εγκρίθηκε η χωροθέτηση των παρόδιων εγκαταστάσεων της Εγνατίας οδού. Στη χωροθέτηση αυτή συμπεριλαμβάνονταν και οι 13 σταθμοί διοδίων κατά το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του 1ου σταθμού της Εγνατίας οδού στον Πολύμυλο. Επιπλέον η Εγνατία οδός Α.Ε. έθεσε σε λειτουργία το 2011 τέσσερις σταθμούς διοδίων, στις θέσεις Τύρια, Μαλακάση, Ανάληψη, Ίασμος. Εκκρεμεί η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Παγγαίο, δηλαδή στη Μουσθένη, σύμφωνα με απόφαση που έχει την ημερομηνία 12 Ιουλίου 2012. Ο σταθμός αυτός προβλέπεται να λειτουργήσει το 2013».

 

Διαβάστε επίσης