Εκτός λειτουργίας το ΚΤΕΟ Κοκκινοχώματος

 Εκτός λειτουργίας το ΚΤΕΟ Κοκκινοχώματος

Το δημόσιο ΚΤΕΟ της περιφερειακής ενότητας Καβάλας που τη Δευτέρα και Τρίτη ήταν εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης μηχανημάτων, θα παραμείνει εκτός λειτουργίας όλο το μήνα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων που έκανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Δεν είναι το μόνο δημόσιο ΚΤΕΟ που μένει προσωρινά εκτός λειτουργίας. Ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλα δημόσια ΚΤΕΟ λόγω του ότι θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Την πιστοποίηση αυτή δεν την έχουν. Καταβάλλονται προσπάθειες να την αποκτήσουν με συγκεκριμένες διαδικασίες, ως το τέλος Ιανουαρίου.

Έτσι μέχρι ν΄ αποκτήσει το ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα πιστοποίηση δεν θα μπορεί να δέχεται ούτε φορτηγά αυτοκίνητα, που ήταν κυρίως το βασικό του αντικείμενο, ούτε επιβατικά αυτοκίνητα.

Η δήλωση του Αρχέλαου Γρανά αναφέρει τα εξής:

 

«Το πρόβλημα είναι ότι τα ΚΤΕΟ της περιφέρειας, τα δημόσια, δεν έχουνε πιστοποίηση. Επομένως θα πρέπει να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για την απόκτησή της. Ήδη έχει ανατεθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής σε ένα σύμβουλο κι επιπλέον εδώ πρέπει να κάνουμε και μία μελέτη πυρασφάλειας που θα την καταθεσουμε στην πυροσβεστική ώστε να έχουμε την άδεια της πυρασφάλειας, που θα αφορά το ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα. Αυτή είναι η διαδικασία που ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα. Γίνονται και προσπάθειες κι από το γενικός διευθυντή της περιφέρειας. Υπάρχουν οδηγίες από το υπουργείο, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ της περιφέρειας να μη λειτουργούν. Περιμένουμε κι ανακοίνωση κεντρικά από την περιφέρεια».

ΕΡ: Το όλο θέμα προέκυψε έτσι ξαφνικά ή ήταν κάτι το αναμενόμενο;

ΑΠ: «Αυτό ήταν αναμενόμενο, γιατί έχουνε γίνει οι διαδικασίες, έχει ανατεθεί το θέμα στο σύμβουλο για να βγάλει την πιστοποίηση. Οι οδηγίες είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 να έχουμε την πιστοποίηση, αλλά εμείς ενεργοποιούμαστε ώστε να τη βγάλουμε σε λιγότερο χρόνο για να μπορούμε να καλύπτουμε κυρίως τα βαρέα οχήματα, ενώ θα βγει οδηγία παράτασης της διαδικασίας ελέγχου, ώστε να μην έχουνε πρόβλημα».

 

Διαβάστε επίσης