• 18 Μαΐου 2024,

Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στις Κάννες αλλα πως φθάσαμε στις Κάννες …

 Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στις Κάννες αλλα πως φθάσαμε στις Κάννες …

Φαγωθήκανε όλοι να μας πούνε , όταν έρθει η ώρα , τι έγινε στις Κάννες το βράδυ που ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ώς πρωθυπουργός της χώρας έριξε στο τραπέζι την ιδέα της δημοσκόπησης.
Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Βενιζέλος που ήτανε τότε υπουργός οικονομικών της χώρας μας λένε οτι κάποια στιγμή θα μας μιλήσουν αναλυτικά για όλα όσοα έγιναν το βράδυ εκείνο.
Βρε δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στις Κάννες.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας μιλήσετε για τα εγκληματικά λάθη που γίνανε και μας οδηγήσανε στις Κάννες.
Διότι αυτή η υπόθεση της κρίσης απο την ημέρα του Καστελόριζου πήγε λάθος εντελώς.
Ολα ήτανε λάθος , μόνο λάθος , και η διάγνωση και η θεραπεία και για τον λόγο αυτό 4 χρόνια μετά ακόμα βογκάμε.
Γιατί βογκάμε !
Ποσός μας ενδιαφέρει κύριοι τι έγινε στις Κάννες αλλα μας καίει αυτό που ζούμε τέσσερα χρόνια τώρα κομμάτι του οποίου είναι και οι Κάννες.
Κανείς δεν θέλει να μάθει για την ανικανότητα τελικά των ανθρώπων που έπρεπε να διαχειριστούνε τις τύχες του ελληνικού λαού σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και όπως αποδείχθηκε τα σκατώσανε.
Θα θέλαμε αν μάθουμε τι έγινε στις Κάννες αν απο την επομένη το πρωί τα πράγματα πηγαίνανε καλύτερα για την Ελλάδα και τους έλληνες.
Δεν συνέβη όμως αυτό.
Αντίθετα μετά τις Κάννες ζήσαμε ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση που είχε σαν αποτέλεσμα να ζοριστούμε ακόμα περισσότερο.
Εγώ αν ήμουνα Βενιζέλος ή Παπανδρέου θα ήθελα να σβήσω εντελώς απο την μνήμη την ΄δική μου αλλα και όλων των ελλήνων το βράδυ εκείνο.
Είναι αλήθεια οτι για πολλούς έλληνες το ρολόϊ σταμάτησε να χτυπάει εκείνο το πρωϊνο με το πλάνο απο το λιμάνι του Καστελόριζου με τα τρεχαντήρια.
Εκείνο το πρωϊνό ζήσαμε την αρχή του τέλους για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους έλληνες που ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν.
Εκείνο το πρωϊνό ο Παπανδρέου είναι σα να μας έριξε στην αγκαλιά των ψυχιάτρων που με τα φάρμακα που μας έδωσαν και μας δίνουν μέχρι σήμερα μας κάψανε τον εγκέφαλο.
Έχουν καταφέρει και μας έχουν μετατρέψει σε ζωντανούς νεκρούς που δουλεύουμε απο το πρωϊ μέχρι το βράδυ με μοναδικό σκοπό να πληρώνουμε τα χαράτσια.
Χωρίς διακοπές , χωρίς ανάσες χωρίς ημίχρονα.
Είμαστε τα καλοκουρδισμένα ρομποτάκια που πλέον ζούνε για ένα μόνο σκοπό.
Να πληρώνουν τα γαμισιάτικα άλλων.
Δεν θυμηθήκαμε να το παίξουμε αντιμνημονιακοί τώρα που πλησίασε η ώρα της κάλπης αφού θέλαμε πάντα μια Ευρωπαϊκή λύση.
Απλά μας πιάνει το παράπονο για όλα αυτά τα τραγικά που έχουμε ζήσει μέχρι και σήμερα και θα ζήσουμε απο εδώ και πέρα αφού μπορούσαμε να ορθοποδήσουμε εντός της Ε.Ε. και με πιο ήπιο τρόπο.
Εμείς είμασταν άσχετοι και πάνω στην δική μας ασχετοσύνη ήρθε και έσκασε η μανία των εταίρων που επιλέξανε τον πιο δύσκολο δρόμο δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Δεν υπάρχει θέμα αποχώηρησης της ελληνικής συμμετοχής απο τον διαγωνισμό της Εurovision δήλωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΕΡΙΤ γιατί μετά την μεγάλη ήττα της Ελλάδας στον 59ο διαγωνισμό ακούστηκε και αυτό.
Δεν φταεί ούτε η σειρά με την οποία εμφανίζεται η Ελλάδα και πλέον δεν βγαίνει μετά απο κλήρωση αλλα ούτε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ψηφοφορία αφού το 50% της ψηφοφορίας εξαρτάται απο την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού η οποία όπως καταλαβαίνετε με τον τρόπο αυτό μπορεί και μέχρι ένα σημείο επηρεάζει την σειρά των τραγουδιών στην τείκή κατάτηξη.
Οι κύριοι υπεύθυνοι για τις χαμηλές θέσεις των ελληνικών τραγουδιών είμαστε εμείς γιατί δεν στέλνουμε καλά τραγούδια.
Οταν το τραγούδι είναι κάτω του μετρίου πως να το ψηφίσει ο Ευρωπαίος και πως να περάσει απο το κόσκινο της επιτροπής ;
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά και να έχετε το νού σας μέχρι και την Κυριακή σίγουρα.
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης