• 17 Μαΐου 2024,

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος …

 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος …

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ακόμα γνωστό.

Μετά απο μια σύντομη προεκλογική περίοδο οι έλληνες μέσα σε λίγους μόνο κλήθηκαν και πάλι να εκλέξουν την κυβέρνηση που επιτέλους θα πάει το καράβι σε ήρεμα νερά.

Βέβαια το γαμώτο της υπόθεσης είναι οτι το μήνυμα που στέλνουν οι έλληνες πολίτες που πλέον έχουν πάρει απόφαση οτι η ανάταση της χώρας περνάει μέσα απο το λούκι των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δεν το λαμβάνουν ή αν θέλετε δεν το ερμηνεύουν σωστά τα κόμματα που μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί κατώτερα των περιστάσεων.

Ο λαός θέλει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας προκειμένου η κύβέρνηση να έχει μια πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου η Ελλάδα να περάσει στην επόμενη φάση.

Με την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έγιναν πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλα όταν κατάλαβαν οτι θα πρέπει να γίνουν και άλλα συνοδευόμενα και απο ένα νέο κύμα μέτρων οδηγήσανε την χώρα σε εκλογές δίνοντας την σκυτάλη στον Τσίπρα που διαπίστωσε τα ίδια μέσα απο μια άλλη διαδικασία πιο δύσκολη και σκληρή για τους έλληνες.

Ο Τσίπρας προσπάθησε να κρατήσει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Αυτό δεν γίνεται !

Το κατάλαβε ΄μια ανάσα πρίν την ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας και έκανε την κωλοτούμπα που όλοι περίμεναν οτι θα κάνει πιο γρήγορα.

Και θα την έκανε πιο γρήγορα είναι η αλήθεια αποφεύγοντας τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις με τις κλειστές τράπεζες και τα capital control αν δεν είχε την λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα να πετάει “κλωτσιές”.

Η κωλοτούμπα του Τσίπρα έγινε με τον χειρότερο τρόπο.

Όλες οι κωλοτούμπες δεν είναι ίδιες.

Υπάρχουν οι κωλοτούμπες που γίνονται και δεν παίρνει κανείς χαμπάρι και υπάρχουν και κωλοτούμπες που γίνονται και χαλάει ο κόσμος.

Με την κωλοτούμπα του Τσίπρα στην κυριολεξία χάλασε ο κόσμος και το χειρότερο ήταν οτι λόγω της άτσαλης προσγείωσης υπήρχανε και αρκετές απώλειες.

Τέλος των πάντων αυτά γίνανε και σήμερα Δευτέρα η χώρα έχει την ευκαιρία να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα έχει περισσότερες αντοχές θα είναι κυβέρνηση τετραετίας και θα μπορέσει με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει γρήγορα να επαναφέρει την κανονικότητα στην ελληνική οικονομία και την ηρεμία στην κοινωνία.

Σίγουρα τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι δύσκολα αλλα θα πρέπει να ανεβάσουμε στροφές να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των εταίρων και να προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε τους όρους αυτού του 3ου Μνημονίου.

Αυτό θα συμβεί μόνο με την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που αποφασίσαμε.

Δουλειά αποτέλεσμα για να μπορέσουμε αύριο σε πολλά θέματα να διεκδικήσουμε ευνοϊκότερους όρους.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα θα είναι η επιστροφή στο σκοτάδι που δεν θα μπορέσουμε να βγούμε ποτέ.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πηγαίνουν μπροστά και εμείς θα πηγαίνουμε πίσω.

Αυτά που λένε περί ανταγωνιστικότητας όλοι αυτοί που θέλουν δραχμή είναι παραμύθια.

Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός με την δραχμή γιατί δεν θα μπορείς να έχεις παροχές.

Η επιστροφή στην δραχμή θα μας κάνει το θέρετρο των φτωχών που θα έρχονται στην Ελλάδα θα μας πετάνε ένα ξεροκόματο και θα κάνουν διακοπές διαρκείας.

Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει επιστροφή στην μιζέρια έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει, γιατί η μιζέρια έχει πολλά πρόσωπα, και επιστροφή στην συρρίκνωση.

Όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα πηγαίνουν με την 4η εμείς θα πηγαίνουμε με την όπισθεν.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απο το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και γρήγορη.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα είναι δύσκολο αλλα η ανατολή του ήλιου για την Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς πίσω απο το 3ο αυτό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Τέλος το κυριότερο είναι οτι δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας.

Τελικά οι βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπανε τα τσακάλια της ΕΜΥ για σήμερα έχουν υποχωρήσει δίνοντας την θέση τους σε βαριές συννεφιές που ίσως να φέρουν ασθενείς βροχούλες.

Σε γενικές γραμμές η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι Φθινοπωρινή με ήπια όμως φαινόμενα και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Φαίνεται οτι ο Σεπτέμβρης θα πάει καλά καιρικά.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι,ύποπτοι και ύπουλοι.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και σε θέση μάχης.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης