Δεν υπάρχουν λάθη στην αγάπη …

 Δεν υπάρχουν λάθη στην αγάπη …

Όσες Δευτέρες και να περάσουν, όσα Eurogroup και να γίνουν αν δεν βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν θα μπορέσουμε να δούμε χαϊρι και προκοπή.

Όλα αυτά που γίνονται απο την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απλά συντηρούν μια κατάσταση που σίγουρα δεν είναι υπέρ της Ελλάδας που επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά θα πρέπει να αφήσει πίσω τις όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα την εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και να περάσει στην εποχή της ανάπτυξης.

Αυτό βέβαια όπως και εσείς καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει αναίμακτα αφού ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μια επιτήρηση απο τη μεριά των Ευρωπαίων οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν λευκή επιταγή.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν και θα είναι απο πάνω μας ακόμα και όταν η χώρα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Η επιτήρηση και οι αξιολογήσεις των δανειστών θα αρχίσουν να χαλαρώνουν όσο θα ανεβαίνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης και θα νιώθουμε όλο και πιο δυνατοί.

Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων  όταν ακόμα δεν μπορούμε χωρίς δανεικά να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά σε αυτό το μοντέλο οικονομικής βοήθειας απο την μια αλλά απο την άλλη δεν γίνεται να τους αφήσουμε όλους πίσω μας.

Οσο θα εξαρτώμαστε απο τα λεφτά τους θα πρέπει να τους έχουμε και στο κεφάλι μας με απλά ελληνικά λόγια.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού που είναι άδικοι για την ελληνική πλευρά αλλα θα πρέπει παράλληλα σε άλλα θέματα να φανούν πιο ευέλικτοι για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Είναι δηλαδή θέμα διαπραγματεύσεων , χειρισμών και τακτικής.

Για να πάρεις θα πρέπει και να δώσεις.

Όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς αγαπητοί αναγνώστες οι δανειστές δεν μας χαρίζουν τίποτα.

Και αυτό που φαίνεται οτι μας δίνουν στην μια δαπραγμάτευση κοιτάνε να το πάρουν εις διπλούν στην επόμενη.

Ο στόχος τους είναι η ελληνική κυβέρνηση να πάει έστω σε μια καινούργια συμφωνία η οποία θα περιέχει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει οι προηγούμενοι και ίσως κάποιες καινούργιες αφού θέλουμε να αλλάξει και το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση , γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι με τους εταίρους, οτι προκειμένου να πάμε σε μια νέα συμφωνία που θα μας βγάλει απο αυτό το αδιέξοδο στο οποίο είμαστε εδώ και ένα δίμηνο οτι αυτά που θα δώσουμε θα είναι περισσότερα απο αυτά που θα πάρουμε.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει την διάθεση να το παλέψει αλλα μέχρι που μπορεί να το πάει όταν το παιχνίδι είναι στημένο ;

Δεν θέλω να γυρνάμε στα παλιά αλλα απο την στιγμή που τους παραδίδεις τα κλειδιά του σπιτιού σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτοί είναι οι σπιτονοικοκύριδες.

Ας μαζευτούμε, ας οργανωθούμε , ας μπορούμε πλέον να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας και ας τους διώξουμε.

Διότι μέχρι σήμερα αυτά που έχουμε καταφέρει είναι σε ένα μεγάλο βαθμό πλασματικά.

Τι να το κάνω εγώ το πλεόνασμα όταν οι επιχειρήσεις έχουν να πληρωθούν την επιδότηση εργασίας απο το 2010 ;

Τα λεφτά που μαζεύανε οι προηγούμενοι και πανυγηρίζανε για πρωτογενές πλεόνασμα είναι λεφτά των ελλήνων που δεν φτάσανε ποτέ στα ταμεία τους γιατί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχανε κάνει παύση πληρωμών προκειμένου να έχουν πλεόνασμα.

Οταν δεν πληρώνεις κανέναν είναι επόμενο να μαζεύεις.

Το θέμα είναι να μαζεύεις και να έχεις παραπανίσια ενώ πληρώνεις κανονικά τις υποχρεώσεις σου.

Γκέ – γκέ ;

Τέλος όσο αφορά την προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών των Ευρωπαϊκών χωρών αποφασίσανε απο σήμερα να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις με τα κλιμάκια των δανειστών κάτι που σημαίνει οτι θα μπορούμε , αν αυτές πάνε καλά , να έχουμε και εκταμίευση χρημάτων.

Όπως είπε και ο Βαρουφάκης η έναρξη αυτών των συζητήσεων εγγυάται την ρευστότητα στην χώρα μας.

Αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης