• 20 Μαΐου 2024,

Δευτεριάτικη αργία της αγοράς – Η τουριστική κίνηση άργησε μια μέρα…

 Δευτεριάτικη αργία της αγοράς – Η τουριστική κίνηση άργησε μια μέρα…

Πιστά θα τηρηθεί η παράδοση των τελευταίων ετών σύμφωνα με την οποία η αγορά της Καβάλας παραμένει κλειστή κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη αργία είναι καθιερωμένη σε πανελλήνιο επίπεδο, επομένως περιττεύει η έκδοση σχετικής ανακοινώσεως. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρος Μακαρίτης έκανε λόγο για την «ιερή αγελάδα» του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς κι ανέφερε ενδεικτικά ότι μόνο στη διάρκεια γενικών συνελεύσεων όπου συζητούνται θέματα ωραρίου σημειώνεται κοσμοσυρροή των μελών. Οι έμποροι δικαιούνται ξεκούρασης, μεσημβρινής διακοπή και αργίας και επ’ αυτού συμφωνούν οι πάντες. Ομοφωνία που δε σημειώνεται ωστόσο όταν εξετάζονται ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών.

Ο κ. Μακαρίτης αναρωτήθηκε πότε επιτέλους θα καταφθάσουν τα φημολογούμενα 17 εκατομμύρια τουριστών που προβλέπει και αναμένει η κυβέρνηση. Στην Καβάλα πάντως δεν έφτασαν ακόμη κι έτσι η τοπική αγορά συνεχίζει να αναμένει την τουριστική κίνηση αν και φτάσαμε στα τέλη του Ιούνη. Ακόμη κι αν ξένοι τουρίστες επισκέπτονται την Καβάλα, αυτοί δυστυχώς δεν ψωνίζουν από τα καταστήματα της πόλης.

 

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου

 

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε να ισχύει τα τελευταία χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης