• 10 Μαΐου 2024,

Ο σύνδεσμος ξενοδόχων Καβάλας – Έμπρακτος υποστηρικτής του Kavala AirSea Show 2013

 Ο σύνδεσμος ξενοδόχων Καβάλας – Έμπρακτος υποστηρικτής του Kavala AirSea Show 2013

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ενημέρωση για τις τελικές λεπτομέρειες του φετινού Kavala AirSea Show, το βασικό πρόγραμμα του οποίου θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, του Λιμεναρχείου Καβάλας, των ξενοδόχων, της Πολεμικής Αεροπορίας, της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων. Για μια θεαματική διοργάνωση με πανηγυρικό χαρακτήρα μας μίλησε κατόπιν της ενημερώσεως που έλαβε ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης.

Δύο εναέριες ακροβατικές ομάδες με σμήνος τεσσάρων σκαφών έκαστη οριστικοποίησαν τη συμμετοχή τους κι αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό. Αλεξιπτωτιστές θα καταφθάσουν στην Καβάλα και ερευνάται ο καταλληλότερος κι ασφαλέστερος χώρος προκειμένου να πέσουν από τα σκάφη, ενώ η ρίψη πυροτεχνημάτων στην ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι η έκπληξη της φετινής διοργανώσεως.

Ο χώρος διεξαγωγής των αεροπορικών δράσεων θα είναι ο γνωστός και ο αεροδιάδρομος θα είναι παράλληλος με το λιμάνι της πόλης. Το κοινό θα κινηθεί στους ίδιους ακριβώς χώρους και η μόνη διαφοροποίηση εστιάζεται στη συρρίκνωση και μετακίνηση της εκθέσεως που λειτουργούσε κάτω από το διοικητήριο. Το ουσιαστικό αεροπορικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου έως περίπου τις 9:00 το βράδυ.

Ο Αντώνης Μιτζάλης μας εξήγησε ότι η τουριστική περίοδος του 2013 άρχισε για τα καβαλιώτικα ξενοδοχεία το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού συνήθως η κίνηση των επισκεπτών αρχίζει αμέσως μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς. Βάσει των στοιχείων ίσως η διοργάνωση να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ωστόσο, η υλοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων που λαμβάνουν το χαρακτήρα θεσμού είναι το ζητούμενο των επιχειρηματιών. Κάθε φορέας μπορεί να στηρίξει και να συμβάλλει στο βαθμό των δυνατοτήτων του. Πάντως, η επανάληψη της διοργανώσεως είναι ένας θετικός παράγοντας στην προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο σύνδεσμος ξενοδόχων στηρίζει συνεχώς τη διοργάνωση του αεροπορικού σόου. Εξάλλου, κάθε νέος θεσμός απαιτεί πίστωση χρόνου έως την καθιέρωση και τελική του επιτυχία. Ο σύνδεσμος ξενοδόχων προσφέρει δωρεάν διανυκτερεύσεις στους συμμετέχοντες της διοργανώσεως κι αυτό τον καθιστά ως χορηγό χρηματικού ποσού της τάξεως των επτά έως δέκα χιλιάδων ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης