• 3 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Άγγελου Σμυρλόγου για υπόθεση Μπουδακίδου

 Δηλώσεις Άγγελου Σμυρλόγου για υπόθεση Μπουδακίδου

Ο Άγγελος Σμυρλόγλου μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της «Πρωινής» για την υπόθεση που ερευνά το ελληνικό δημόσιο σχετικά με τις εκδηλώσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας η δημοσιογράφος Σοφία Μποδακίδου. Η συνέντευξη του Άγγελου Σμυρλόγλου έχει ενδιαφέρον, καθώς όπως υποστηρίζει όταν αρχικά παρουσίαζε τα ερωτήματά του γύρω από την υπόθεση, πολλοί έφτασαν στο σημείο να τον πουν ακόμη και τρελό. Είπε τα εξής:

Ερ: Πότε και που είχατε κάνει καταγγελία για πρώτη φορά;

Απ: Εκανα καταγγελία το 2007 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και μάλιστα είχα δεχθεί σφοδρή επίθεση με ακατανόμαστες εκφράσεις, πέρασα δια πυρός και σιδήρου, δεν ήταν κανείς δίπλα μου, όλοι ήταν εναντίον μου, και τώρα βγήκε αυτό που βγήκε.

Ερ: Πάντως η επίσημη καταγγελία είναι το Μάρτιο του 2010…

Απ: Από εκεί και πέρα, δηλαδή από το 2007 είχαμε πολλές και αλλεπάλληλες καταγγελίες από την μεριά μου.

Ερ: Η κυρία Μπουδακίδου έχει στραφεί εναντίον σας;

Απ: Η κυρία Μπουδακίδου μου έχει κάνει αγωγή η οποία έχει και ποινικό μέρος. Το ποινικό μέρος εκδικάζεται στις 14 Φεβρουαρίου για συκοφαντική δυσφήμιση και διαρροή προσωπικών δεδομένων με κατηγορούμενο εμένα. Επίσης η κυρία Μπουδακίδου έκανε αγωγή εναντίον μου και ζητάει 150.000 ευρώ και 6 μήνες να τιμωρηθώ. Το Πρωτοβάθμιο διοικητικό δικαστήριο με έχει τιμωρήσει με 3 μήνες φυλακή και 25.000 ευρώ πρόστιμο. Όπως καταλαβαίνετε, αν γίνει δεκτή η έφεση της κυρίας Μπουδακίδου το μήνυμα που εκπέμπεται είναι μην καταγγέλλεις κανένα γιατί θα βρεις το μπελά σου… Έχω καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου άλλες τέσσερις φορές για ανάλογες περιπτώσεις και το μόνο φταίξιμό μου είναι ότι αποκάλυψα υπεξαιρέσεις, ατασθαλίες, σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.

Ερ: Εγώ θα έλεγα ότι καταγγείλατε κάτι το οποίο άργησε πολύ να ερευνηθεί.

Απ: Ετσι ακριβώς είναι. Αν δεν έχεις υπομονή και επιμονή τίποτα δεν προχωράει.

Ερ: Εδώ όμως δεν μιλάμε για εκατομμύρια αλλά για 200.000 ευρώ

Απ: Δεν είναι μόνο αυτά είναι και πολλά άλλα θέματα. Αν ψάξω θα γίνει χαμός. Αυτό είναι 219.590 είναι 10 υποθέσεις για εκδηλώσεις.

Ερ: Πάντως πρέπει να κάνουμε υπομονή ακόμη για την συνέχεια. Εσείς βέβαια έχετε ένα επιπλέον όπλο με την τροπή που πήραν τα πράγματα

Απ: Αρκεί να σας πω ότι όταν ήμουν στο Δικαστήριο και δικαζόμουν, εκτός από έναν δημοσιογράφο που δεν θέλω να πω το όνομά του ο οποίος είπε και μια καλή κουβέντα, δεν υπήρχε κανένας άλλος να με υπερασπιστεί. Μόνος μου πήγα. Ούτε αντιπολίτευση, ούτε συμπολίτευση ούτε κανείς. Με αποκάλεσαν γραφικό, μέχρι και τρελό. Εγώ περίμενα γιατί ήξερα πολύ καλά ότι έγινε ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος και είχα υποχρέωση να ερευνήσω αυτό που έπεσε στην αντίληψή μου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης