• 20 Απριλίου 2024,

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Αντιδήμαρχο

 Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Αντιδήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Σάββα Εμφιετζή έκαναν χθες ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί Αλέκος Μαλέπας.

Μετά την συζήτηση στο γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας, οι τρεις άνδρες έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο πρόεδροι συνόδευσαν τον αντιδήμαρχο σε περιοχές που υπάρχουν συχνά κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο Αλέκος Μαλέπας έδειξε στον κύριο Εμφιετζή που πρέπει να τοποθετηθούν κολονάκια σε περιοχές που προκαλούν προβλήματα από τα διπλά παρκαρίσματα. Αυτές είναι περιοχές κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη και στη δημοτική αγορά.

Ο Σίμος Γιοβανάκης από την πλευρά του ζήτησε να είναι ελεύθεροι οι χώροι από την στάση του λεωφορείου αλλά ο Σάββας Εμφιετζής είπε ότι εφόσον αυτό επιτυγχάνεται τα λεωφορεία θα πρέπει να εκμεταλλεύονται πλήρως τους χώρους και να μην σταματούν στη μέση του δρόμου.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και όπως φαίνεται η συνεργασία θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση. Ζητήθηκε από την δημοτική αστυνομία να έχει ισχυρότερη παρουσία κάθε μέρα στο κέντρο της Καβάλας και ο κύριος Εμφιετζής υποσχέθηκε κάτι τέτοιο.

Λίγο πριν την συζήτηση ο Σάββας Εμφιετζής είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Θέλω να έχω συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες οδηγούς όπως είχα μαζί τους και στο παρελθόν. Τα προβλήματα είναι γνωστά η τακτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα βοήθησε είτε λίγο είτε πολύ στην επίλυση κάποιων προβλημάτων η επίλυση σαφώς και είναι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζουμε το ανάγλυφο της πόλης, γνωρίζουμε ότι θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε. Σαφώς και η οποια λύση θα δοθεί σε συνεργασία είτε με τους ταξιτζήδες είτε με τους οδηγούς του Αστικού ΚΤΕΛ, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και παιδεία του κόσμου να βοηθήσει και την δημοτική αστυνομία, και τους οδηγούς του ΚΤΕΛ και τους ταξιτζήδες.

Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην υπηρεσία ούτε στις προθέσεις μου είναι να αλλάξω κάτι μέσα στην υπηρεσία. Ίσως από τις 28 αρμοδιότητες που έχει η δημοτική αστυνομία προτεραιότητα να δοθεί σε κάποιες από αυτές. Το προσωπικό είναι λίγο οι αρμοδιότητες είναι πολλές, σε ημερήσια βάση είναι γύρω στους 25 δημοτικούς αστυνόμους οι οποίοι μπαίνουν σε 24ωρη βάση σε υπηρεσία, φανταστείτε λοιπόν να έχουν μια κλήση από έναν συνδημότη μας για κάθε ένα από τις 28 αρμοδιότητες σημαίνει ότι θα μας περισσέψουν 3. Βάλτε το επί 30 και επί 360 κάποιοι θα μείνουν στο περιθώριο και δεν θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Άρα λοιπόν είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αυτές τις προτεραιότητες θα κουβεντιάσουμε για να δούμε πως θα μπορέσουμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα».

 

 

 

Διαβάστε επίσης