Δηλώσεις Γ. Πασχαλίδη για την πώληση της ΒΦΛ

 Δηλώσεις Γ. Πασχαλίδη για την πώληση της ΒΦΛ

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, για θέματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στη ΔΕΠΑ, για τη ρύθμιση του χρέους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έφτασε στο σημείο να συζητά το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας σε νέο επενδυτή, στηριζόμενος στην ενημέρωση που είχε προ ολίγων ημερών από τον διευθυντή του εργοστασίου, Γιάννη Τσάρα.

Σύμφωνα με το Γ. Πασχαλίδη τα προβλήματα ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και τη Βιομηχανία οφείλονται στην εταιρία της ΒΦΛ, η οποία όπως είπε ο βουλευτής, ενώ συμφώνησε ρύθμιση χρέους με τη ΔΕΠΑ, δεν τήρησε αυτή τη συμφωνία.

Ο Γ. Πασχαλίδης που φαίνεται να ξέρει πολλά πράγματα για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας, δήλωσε ξεκάθαρα ότι εάν η ΒΦΛ πουληθεί θα πρέπει να πουληθεί σε ελληνικά χέρια. Ειδικότερα ο Γ. Πασχαλίδης στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, είπε: «Κατ΄ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι φταίει η διοίκηση της ΒΦΛ εφόσον χρωστά στη ΔΕΠΑ. Πρόκειται για διακανονισμούς που συμφωνήθηκαν αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Είναι ίσως προτιμότερο να έρθει ένας άλλος επενδυτής για να μην κρατούν ομήρους και τους εργαζόμενους κι εμάς τους βουλευτές. Γνωρίζω καλά ότι η εταιρία το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Ενδιαφερόμενοι άλλωστε υπάρχουν. Αρκεί να μείνει σε σωστά ελληνικά χέρια. Ξέρω ότι υπάρχουν Έλληνες που ενδιαφέρονται. Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Όλοι θέλουμε να αλλάξει ο ιδιοκτήτης. Αυτό δεν αποκλείω να γίνει ακόμη και άμεσα».

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ήταν μεταξύ των τοπικών παραγόντων που πριν από δέκα μέρες βρέθηκαν στο εργοστάσιο κι ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Τσάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΠΑ. Σ΄εκείνη τη συνάντηση ο κ. Τσάρας δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο πωλησης της εταιρίας ή έστω σύμπραξη συμμαχίας με στρατηγικό επενδυτή. Με αφορμή όπως φαίνεται εκείνα τα λόγια του κ. Τσάρα ο Γ. Πασχαλίδης είτε διατυπώνει την άποψή του, η εταιρία είναι προτιμότερο να πουληθεί, είτε φτάνει σ΄ αυτήν την άποψη γνωρίζοντας στο μεταξύ άλλες εξελίξεις.

Πάντως στη συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, επανέλαβε αρκετές φορές, ότι απ΄ ότι ξέρει υπάρχει ενδιαφέρον, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών, να εμπλακούν ή κυρίως ν΄ αγοράσουν τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Αυτές οι πληροφορίες φαίνεται ότι υπάρχουν και μεταξύ των εργαζόμενων, ενώ η άποψη που επικρατεί στο εργοστάσιο είναι ότι, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον να πουληθεί η εταιρία, αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Λ. Λαυρεντιάδη.

 

 

Διαβάστε επίσης