• 28 Απριλίου 2024,

Μπεχράκης για Πασχαλίδη, ΔΕΠΑ, πληρωμή εργαζομένων

 Μπεχράκης για Πασχαλίδη, ΔΕΠΑ, πληρωμή εργαζομένων

Ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων Διονύσης Μπεχράκης επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με την εφημερίδα μας, προκειμένου να διαψεύσει δηλώσεις του Γ. Πασχαλίδη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να πουληθεί άμεσα η βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Η συζήτηση με το Διονύση Μπεχράκη δεν έμεινε μόνο στα λόγια, που υποστήριξε ο Γ. Πασχαλίδης, επεκτάθηκε στη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΠΑ και στο πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα περίπου μήνα.

Ο Διονύσης Μπεχράκης ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, θα γίνει αυτή τη βδομάδα. Κι όπως λέει αμέσως μετά, καθώς είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει σύντομα το θέμα, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ασκεί διακριτική κριτική στη ΔΕΠΑ και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της βιομηχανίας, σημειώνοντας από την άλλη πλευρά ότι πολλές ακόμη εταιρίες που έχουνε πάρε δώσε με τη ΔΕΠΑ έχουνε τα ίδια παράπονα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης της ΒΦΛ, το μνημονεύει ως κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά στο μέλλον.

Η συνέντευξη με το Διονύση Μπεχράκη έχει ως εξής:

 

ΕΡ: Κύριε Μπεχράκη, ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης έδωσε την εντύπωση με τα όσα δήλωσε, ότι ενδεχομένως από μέρα σε μέρα ίσως καταλήξει να πουληθεί η εταιρίας, μάλιστα είπε ότι αυτός προτιμά να πουληθεί η εταιρία σε Έλληνα, καθώς όπως σημείωσε γνωρίζει ότι υπάρχουν Έλληνες και ξένοι ενδιαφερόμενοι, τι λέτε;

ΑΠ: «Απορώ τώρα για την άποψη αυτή του κ. Πασχαλίδη, ο οποίος έχει πληροφόρηση από εμένα – όσες φορές με πήρε τηλέφωνο – επί των διαφόρων θεμάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία όπως κι οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού… Και καταλαβαίνω την αγωνία τους και το ενδιαφέρον τους. Τέτοια όμως διάθεση ποτέ δεν έχει δοθεί από την εταιρία σε κανέναν απολύτως και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και μάλιστα με αυτή την ταχύτητα που μας λέει… Εκτός αν μιλάει για διαπραγματεύσεις που γίνονται πέρα από εμάς κι όχι από εμάς. Το θεωρώ τελείως αφύσικο. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Επομένως νομίζω ότι κάπου έχει κάποια πληροφόρηση, που δεν την ξέρουμε εμείς ή έχει κακιά πληροφόρηση».

ΕΡ: Επειδή κι οι εργαζόμενοι συζητούν αυτό το ενδεχόμενο, καταλαβαίνουμε ότι μας λέτε ότι η εταιρία δεν πωλείται;

ΑΠ: «Σας λέω ότι αυτή τη στιγμή η εταιρία είναι σε μία συζήτηση με τη ΔΕΠΑ και ότι η εταιρία, παρ΄ ότι υπήρχανε ενδιαφερόμενοι – πάντοτε υπήρχανε ενδιαφερόμενοι, εδώ κι ένα χρόνο ενδιαφέρονται κατά διαστήματα διάφοροι και όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά έχουνε επισκεφθεί το εργοστάσιο, το έχουνε δει, το βλέπουνε – υπάρχει ένα ενδιαφέρον, γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή εταιρία σύμφωνα με τα προϊόντα που παράγει, τα οικονομικά της αποτελέσματα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα, είναι πάρα πολύ καλά, αλλά αυτό και πολύ περισσότερο τώρα γίνεται πιο έντονο το ενδιαφέρον λόγω της πώλησης της ΔΕΠΑ και τις δυνατότητες που έχει ο χώρος ο δικός μας πέρα των λιπασμάτων. Αυτό… πάντοτε υπήρχε ένα ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει όμως κάτι το εξαιρετικό, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

-ΕΡ: Τι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ, γιατί αργούν πάρα πολύ;

ΑΠ: «Έχουμε κάνει κάτι προτάσεις και περιμένουμε εντός των επόμενων ημερών – μία – δύο μέρες ακόμη, τρεις το πολύ – να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και περιμένουμε μία απάντηση».

ΕΡ: Κατά το παρελθόν έχετε αφήσει αιχμές για τη στάση της ΔΕΠΑ σ΄ αυτή τη διαπραγμάτευση, την εμπιστεύεστε;

ΑΠ: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της ΔΕΠΑ, αλλά αυτή τη στιγμή επειδή βρισκόμαστε σε μία συζήτηση δε θα ήτανε σκόπιμο να είτε να οξύνουμε τα πνεύματα, είτε να δημιουργούμε άλλο κλίμα. Υπάρχει ένα κλίμα αυτή τη στιγμή που μας δίνει τη δυνατοτητα να έχουμε ελπίδες ότι σκέφτονται και πολύ καλά τις προτάσεις μας και οι οποίες είναι σε κάποια πολύ λογικά πλαίσια και ειδικά μέσα στα πλαίσια της περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης γενικότερα, η οποία είναι γνωστή σε όλους και δεν είναι είμαστε η μόνη βιομηχανία που διαμαρτύρεται. Όλες οι βιομηχανίες που έχουνε εξάρτηση από το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, άλλες φεύγουνε έξω από τη χώρα, άλλες κλείνουνε και δε μπορούνε ν΄αντέξουνε αυτό το βάρος. Η πώληση της ΔΕΠΑ πιθανόν ν΄ αλλάξει το σκηνικό αύριο το πρωί. Αυτό δεν το ξέρουμε και πρέπει να το δοκιμάσουμε».

ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους εργαζόμενους, που κι αυτοί διαμαρτύρονται, σιγά – σιγά, γιατί δεν έχουνε πληρωθεί εδώ κι ένα μήνα;

ΑΠ: «Ο λόγος που δεν έχουνε πληρωθεί είναι το ότι επειδή δεν ξέρουνε πως πάει η διαπραγμάτευση με τη ΔΕΠΑ, δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Και περιμένουμε μέσα σε δυο – μια μέρες, εφόσον λυθεί το θέμα να πάρουνε και τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι το καταλαβαίνουν αυτό και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό, γιατί πράγματι το σωματείο είναι καλό, που συζητάμε μαζί του και δείχνει έντονα το ενδιαφέρον του για την εταιρία».

ΕΡ: Δηλαδή οι εργαζόμενοι να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή;

ΑΠ: «Νομίζω ότι αυτό είναι κι ο λόγος δεν είναι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους πληρώσουμε. Δεν ξέρουμε που θα πάει η διαπραγμάτευση με τη ΔΕΠΑ».

ΕΡ: Η οποία διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα;

ΑΠ: «Προσωπικά το θεωρώ αυτό βέβαιο».

 

 

Διαβάστε επίσης