• 17 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Μυστακίδη – Μορφίδη για τα Τενάγη

 Δηλώσεις Μυστακίδη – Μορφίδη για τα Τενάγη

Στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής μίλησαν χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μορφίδης, αλλά και ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ζαφείρης Μυστακίδης για το πρόβλημα των Τεναγών που είναι πλημμυρισμένα και τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης.

Ο Ζ. Μυστακίδης είπε ότι το ψήφισμα προερχόμενο από τη σύσκεψη συμπυκνώνει όλα όσα το γεωτεχνικό επιμελητήριο υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το Ζ. Μυστακίδη στη σύσκεψη της Δευτέρας ο Θ. Μαρκόπουλος για λόγους που ο κ. Μυστακίδης δεν κατάλαβε δεν ενέκρινε το περιεχόμενο του ψηφίσματος.

Ταυτόχρονα ο κ. Μυστακίδης εκφράζει απορία επειδή ο αντιπεριφερειάρχης δε συμφωνεί για τη σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης.

«Έδειξε νευρικότητα και δεν είπε τους λόγους» σημείωσε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, ο Ζ. Μυστακίδης.

Παραπονέθηκε επίσης διότι τα δύο επιμελητήριο Γεωτεχνικό και Τεχνικό δεν μίλησαν, δεν εκφράστηκαν, στη διάρκεια της σύσκεψης τη Δευτέρα. «Τελικά νομίζω ότι η σύσκεψη τελείωσε απότομα και ήταν άκαρπη. Στο φορέα διαχείρισης που προτείνεται δε μπορεί να είναι εκτός η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», είπε επίσης ο κ. Μυστακίδης, που κάλεσε το Θ. Μαρκόπουλο να κάνει την ενδεχόμενη αντιπρόταση που έχει.

Ο Κώστας Μορφίδης είπε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής ότι είναι παραπονούμενος επειδή στη σύσκεψη τη Δευτέρα δεν του δόθηκε ο λόγος. Σύμφωνα με τον κ. Μορφίδη ο Θ. Μαρκόπουλος διαφωνεί με τη σύσταση του φορέα διαχείρισης κι αυτό ήταν ξεκάθαρο στη διαδικασία της Δευτέρας.

Σε ερώτηση γιατί από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι βουλευτές του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μορφίδης είπε: «Αν οι βουλευτές ήξεραν νωρίτερα για τη σύσκεψη της Δευτέρας στην Ελευθερούπολη, κάποιος θα έμενε να την παρακολουθήσει. Ενώ την ίδια ώρα όλοι ήταν στη σύσκεψη με τον κ. Λαφαζάνη για τον ΤΑΡ».

Μιλώντας και για την παράταξη που εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο και για το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μορφίδης είπε στην ιδια συνέντευξη: «Θα παλέψουμε το πρόβλημα όσο αυτό είναι δυνατόν».

 

Διαβάστε επίσης