• 19 Μαΐου 2024,

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο «Στέκι Νέας Πόλης»

 Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο «Στέκι Νέας Πόλης»

Άρχισαν χθες, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί ως το μεσημέρι, εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο «Στεκι της Νέας Πόλης», από την Αριστερή Ενωτική Δράση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Τα παιδιά στα οποία κυρίως απευθύνονται οι εκδηλώσεις ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία. Οι δε εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης είναι παρόντες στο «Στέκι της Νέας Πόλης» από το πρωί και φανερή όρεξη ασχολούνται με τα παιδιά, προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης και των εορτών.

Για την ουσία όλης αυτής της διαδικασίας, που άρχισε χθες με μουσικά δρώμενα και προβολή κινηματογραφικής ταινίας, συνεχίζεται σήμερα με τις λεγόμενες «αναγνωστικές εμψυχώσεις», μίλησε στην εφημερίδα μας η Μαριάννα Κεσόγλου, που είπε τα εξής:

 

«Η Αριστερή Ενωτική Κίνηση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργανώνει κάποιες δράσεις για τους μαθητές του δημοτικού. Προβάλαμε χθες μία παιδική ταινία, την «Χόρτον». Στην αρχή σκεφθήκαμε να προβάλλουμε μία χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία, όμως η τηλεόραση αυτή την περίοδο κατακλύζεται από χριστουγεννιάτικες ταινίες κι έτσι εμείς επιλέξαμε μία ταινία η οποία να έχει πάρα πολύ όμορφα μηνύματα. Τα παιδιά δεν ήρθανε απλώς να παρακολουθήσουνε μία ταινία, αλλά να συζητήσουμε πάνω στην ταινία, στα μηνύματά της. Στη συνέχεια είχαμε ένα μουσικό δρώμενο, σχετικά με τα παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας, τα οποία μάλιστα μαζί με ένα παιχνίδι τα παραλλάξαμε κάπως.

Για σήμερα έχουμε μία πολύ σημαντική δράση, που έχει να κάνει με αναγνωστικές εμψυχώσεις. Απευθυνόμαστε σε παιδιά 8 με 12 ετών. Πάνω σε κάποια χριστουγεννιάτικα βιβλία, θα κάνουμε ορισμένα βιβλιοπαίχνιδα. Τα παιδιά λοιπόν θα δημιουργήσουν, θα παίξουν με υλικό το βιβλίο».

ΕΡ: Ο στόχος ποιος είναι;

ΑΠ: «Ο στόχος είναι, κατ΄ αρχήν είμαστε εκπαιδευτικοί και πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα παιδιά μας, ακόμη και τις ημέρες των εορτών και εκείνο που θέλουμε να προβάλλουμε είναι ότι από τα παιδιά δε ζητούμε μία στείρα γνώση, δεν τους δίνουμε μόνο πληροφορίες, τους δίνουμε το υλικό για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Θέλουμε την κριτική τους σκέψη, τη ματιά τους… Αυτό θέλουμε, την αγνή κι αθώα ματιά τους».

ΕΡ: Απ΄ ότι βλέπουμε υπάρχει ανταπόκριση, οπότε ξεκινήσατε καλά;

ΑΠ: «Ναι… Και εκείνο βέβαια που θέλουμε, είναι να συνεχίσουμε με τέτοιες δράσεις. Δηλαδή δε θέλουμε, έτσι ως φωτοβολίδα, κάτι να γίνει τώρα τα Χριστούγεννα και να τελειώσουμε. Αυτό θα συνεχιστεί. Και βέβαια να υπάρξει περισσότερη ανταπόκριση κι από παιδιά. Θεωρώ ότι αύριο, που θα είναι ακόμη πιο ενεργή η δράση των παιδιών, θα έχουμε φαντάζομαι – γιατί έχουμε κι ένα φυλλάδιο αξιολόγησης, με το οποίο τα ίδια τα παιδιά θα αξιολογήσουν εμάς – πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά η μέρα και θα υπάρχει ανταπόκριση, άρα αυτό θα είναι ένα σημάδι, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

 

 

Διαβάστε επίσης