• 19 Μαΐου 2024,

«Κι άλλες ψυχής πενιές»…

 «Κι άλλες ψυχής πενιές»…

Νέο βιβλίο από τον Παναγιώτη Σταυρίδη

 

Έτοιμο είναι και το δεύτερο βιβλίο του πρώην προϊσταμένου ΟΑΕΕ Καβάλας Παναγιώτη Σταυρίδη, γεμάτο με στίχους και με τίτλο «Κι άλλες ψυχής πενιές». Για ένα γλυκό βάσανο που γεννήθηκε μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου «Ψυχής πενιές» έκανε λόγο ο στιχουργός Παναγιώτης Σταυρίδης, που ευθύνεται για τη συνέχιση της συγγραφής και την ετοιμασία του δεύτερου βιβλίου. Αυτό περιέχει 120 τραγούδια, αφού κάποιοι στίχοι του έχουν ήδη μελοποιηθεί.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν ο Παναγιώτης Σταυρίδης συνεχίζει ακάθεκτος, έστω κι αν η διαδικασία εκδόσεως ενός καινούργιο βιβλίου κατόπιν πρωτοβουλίας του και με δικά του έξοδα, είναι δύσκολη διαδικασία. Παρόλα αυτά, εκείνος εκτιμά ότι σήμερα είναι η κατάλληλη εποχή για να δημοσιοποιηθούν οι επίκαιροι στίχοι του. Η έμπνευση σαφώς και είναι επηρεασμένη από τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, έστω κι αν η δημοσίευσή τους προσδίδει νότα αισιοδοξίας ενάντια στη χαμηλή αισιοδοξία του κόσμου.

Τα μηνύματα των στίχων είναι και κοινωνικοπολιτικά μιας και καθρεφτίζει τις σκέψεις των ανθρώπων, όπως αυτές εμφανίζονται στα σκυθρωπά τους πρόσωπα. Επί του παρόντος μάλλον δεν είναι εφικτή η διοργάνωση μιας παρουσίασης του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου «Κι άλλες ψυχής πενιές». Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το δεύτερο πόνημα του Παναγιώτη Σταυρίδη θα πρέπει να απευθύνονται στον ίδιο προσωπικά, δεν αποκλείεται όμως και η προμήθεια μέσω των καβαλιώτικων βιβλιοπωλείων όπου διατίθενται αντίτυπα.

 

Διαβάστε επίσης