• 17 Μαΐου 2024,

Δημοσίευμα για ΣΥΡΙΖΑ και Εμινίδη

 Δημοσίευμα για ΣΥΡΙΖΑ και Εμινίδη

Η κυριακάτικη εφημερίδα REAL NEWS επανήλθε στις φήμες ότι ο Σάββας Εμινίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσίευσε μεγάλο αφιέρωμα στον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει τα ψηφοδέλτιά του σε όλη την Ελλάδα.

Με τίτλο «Συνωστισμός υποψηφίων στο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρθηκε σε ονόματα, πολλά από τα οποία αφορούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.  Γράφει ειδικότερα:

«Από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θετικά εξετάζονται τυχόν υποψηφιότητες του Σάββα Εμινίδη, κουμπάρου του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καβάλα, του Θανάση Γικόνογλου δευτερευόντως του Τάσου Σιδηρόπουλου στην Ημαθία, και της Μαρίας Θεοχάρη στην Καρδίτσα, ενώ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με την Λένα Αποστολάκη».

Φυσικά τα νέα πριν φτάσουν στην REAL NEWS και στην Αθήνα είχαν γίνει γνωστά και στην Καβάλα. Ο Σάββας Εμινίδης φαίνεται να συζητά με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα, έστω κι αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Καβάλας πολλές φορές έχουν διαψεύσει αυτή την συνεργασία, πολύ δε περισσότερο την συμμετοχή του κ. Εμινίδη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας.

Μιλώντας γι’ αυτό το θέμα, σημειώνουμε ότι δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Τάκη Εμμανουηλίδη και του Ηλία Ιωαννίδη.

Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις φαίνεται να είναι ανοιχτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές προσπαθεί σε όλη την Ελλάδα να κάνει άνοιγμα από το οποίο δεν εξαιρούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμη και πρώην βουλευτές του αλλά υπό προϋποθέσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σάββας Εμινίδης έχει αυτές τις προϋποθέσεις.

Σε τοπικό επίπεδο η πληροφόρηση που έχουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κάνει λόγο για το ακριβώς αντίθετο.

Στην ίδια εφημερίδα χθες υπήρξε αναφορά και στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όμως το κείμενο δεν είχε καμία ειδικότερη αναφορά στην περίπτωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου στο νομό Καβάλας. Εδώ άλλωστε τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά αφού τέσσερις από τις έξι θέσεις είναι κατειλημμένες από τους σημερινούς εν ενεργεία βουλευτές.

 

Διαβάστε επίσης