Διάφορες καταστάσεις σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα

 Διάφορες καταστάσεις σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα αυτή την εποχή διάφορες καταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Συμφωνία με παράλληλη προσπάθεια αποτροπής χρεοκοπίας της χώρας, πυρκαγιές , ανασχηματισμός κυβέρνησης  και καύσωνας.

Αυτό είναι που λέμε “πετρα που κυλά χόρτα δε μαζεύει”.

Το φετεινό καλοκαίρι τα έχει όλα και τα έχουμε ζήσει όλα.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε και είμαστε διατεθειμένοι να πάμε και παρακάτω.

Αυτή είναι η διαφορά του έλληνα απο όλους τους άλλους Ευρωπαίους.

Ποτέ δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει.

Πείτε μου ποια άλλη χώρα θα περνούσε αυτά που έχει περάσει η Ελλάδα οχι μόνο αυτούς τους τελευταίους 5 μήνες αλλα τα τελευταία 5 χρόνια και θα άντεχε.

Δια πυρός και σιδήρου και όμως είμαστε ακόμα εδώ.

Αποδεκατισμένοι με πολλές απώλειες αλλα είμαστε εδώ.

Ο Τσίπρας σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει την εμπιστοσύνη του 45% του ελληνικού λαού διότι παρά την διαπραγμτευτική ήττα που υπέστη στις Βρυξέλες μετά απο μια επίπονη πεντάμηνη διαδικασία που μας πήγε πίσω και θύμησε στιγμές του 2010 αντέχει και συνεχίζει να πείθει τον ελληνικό λαό που πιστεύει στην ειλικρινή πρόσπάθεια που έκανε , παρά τα λάθη , για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν πέτυχε αλλα έχει την ευκαιρία να δώσει στην χώρα την ώθηση που όλοι περιμένουν.

Είναι η πρώτη φορά που ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης μπαίνει σε ένα ακόμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ , πολύ δύσκολο με αισιοδοξία και πίστη οτι θα τα καταφέρουμε.

Αυτή την ελπίδα την δίνει ο Τσίπρας που λίγα λεπτά μόλις πρίν τον αφανισμό πήρε χαμπάρι τι γινόταν και απέτρεψε το χειρότερο κακό για την χώρα.

Υπουργοί στους οποίους είχε εμπιστευτεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τον πουλήσαν και προσπάθησαν ακολουθώντας μια πολιτική ρήξης με τους δανειστές να θέσουν την ΄χώρα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης.

Τους κατάλαβε , τους σταμάτησε, γύτωσε την χώρα.

Τα μέτρα που έφερε είναι δύσκολα αλλα είναι η μόνη επιλογή.

Αυτοί που υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το λόμπι της δραχμής είναι επικίνδυνοι και απροετοίμαστοι.

Είχανε ρίξει πάνω τους τον μανδύα τον Ευρωπαϊκό παραπλανώντας και τον λαό και τον πρωθυπουργό παρασύροντας τον σε λάθος χειρισμούς που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην ρήξη και έξοδο της χώρας απο την ζώνη του ευρώ.

Καταλαβαίνετε οτι υπο αυτές τις συνθήκες το νόημα της συμφωνίας άλλαξε και απο μια καλύτερη συμφωνία δημοσιονομικής προσαρμογής έγινε συμφωνία παραμονής.

Στην ουσία ο Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα πήγε στις Βρυξέλες οχι για να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία αλλα την παραμονή της χώρας αφού ποτέ πριν δεν είχε τεθεί επί τάπητος απο τόσους εταίρους η περίπτωση του GREXIT.

΄’Ολοι αυτοί που είχε εμπιστευτεί ο Τσίπρας και είχανε αναλάβει για λογαριασμό της  αριστερής κυβέρνησης να φέρουν στην Ελλάδα μια καλύτερη συμφωνία είχανε πρόγραμμα και σταδιακά μας φέρανε με την πλάτη στον τοίχο.

Είχανε σχέδιο και όπως αποδείχτηκε θέλανε να αιφνιδιάσουν οχι μόνο τους Ευρωπαίους αλλα και τους ΄έλληνες και κυρίως τον έλληνα πρωθυπουργό που μετά το δημοψήφισμα όταν πολλοί θα περιμένανε να ανοίγουν σαμπάνιες στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ μετά το συντιρπτικό 62% του ΟΧΙ ο Τσίπρας διαπίστωνε οτι οι ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ και οι ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ οδηγούσε την χώρα στα βράχια !

Εκείνο το βράδι άλλαξε η πολιτική του Τσίπρα που πήρε το παιχνίδι πάνω και κλήθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες να διορθώσει την ζημιά που είχανε σφυρηλατήσει οι Βαρουφάκηδες εκτός και οι Λαφαζάνηδες εντός της χώρας.

Τα κατάφερε και καλείται σήμερα να βάλει την χώρα μπροστά και να δώσει στους πολίτες μια προοπτική.

Μπορεί η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ να ελέγχει το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο κόσμος που πλέον ψηφίζει απαλλαγμένος απο τις διαχωιρστικές και διχαστικές κόκκινες γραμμές των κομμάτων είναι στην μεγαλύτερη του πλειοψηφία με τον Τσίπρα γιατί πιστεύει οτι είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε μια άλλη εποχή.

Κατα τα άλλα πάμε καλά αν και τα τελευταία 24άωρα ζούμε ένα μίνι καύσωνα με θεμροκρασίες που φθάνουν στην Καβάλα ακόμα και τους 35 βαθμούς.

Οι παραλίες είναι γεμάτες και ο κόσμος διψάει για “λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου”.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός παραμένει ζεστός και τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς αν και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν οτι στην Καβάλα πότε η θερμοκρασία δεν πάτησε πάνω απο τους 34 βαθμούς.

Το πρόβλημα φέτος το καλοκαίρι είναι οτι εκτός απο ζέστη έχουμε και υψηλά ποσοτά υγρασίας που δημιουργούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Καλό καλοκαίρι αγαπητοί αναγνώστες και καλές βουτιές.

Οσο μπορείτε παραλία και μην το κουνάτε απο εκεί.

Καλή σας ημέρα , καλή εβδομάδα και αγάντα !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης