Διαγωνισμός πώλησης στις 17 Ιουλίου

 Διαγωνισμός πώλησης στις 17 Ιουλίου

Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Καβάλας, Γιώργος Τσακίρης, έστειλε χθες email στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το email είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Αναφέρεται σε ιστοσελίδα η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση epublicRealEstate.gr στην οποία υπάρχει συγκεκριμένη περιγραφή του ακινήτου μπροστά από το ξενοδοχείο LUCY, που το δημόσιο θέλει να ιδιωτικοποιήσει.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό διαγωνισμό ή μία ηλεκτρονική ανάρτηση που προωθεί αυτό το διαγωνισμό, από την οποία αντλούμε συγκεκριμένα στοιχεία. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτού τύπου. Θα γίνει στις 17 Ιουλίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Το ακίνητο που είναι η ακτή μπροστά και νότια από το ξενοδοχείο LUCY, ο χώρος που χρησιμοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Δυτικά του Ξενοδοχείου και ο δρόμος δυτικά και νότια του Ξενοδοχείου, ξεκινά από το ποσό των 400.000 ευρώ. Κάθε προσφορά θα πρέπει να απέχει από την προηγούμενη, ποσό 4.000 ευρώ. Το ακίνητο περιγράφεται ως ακίνητο στην Καβάλα, στο ακρωτήριο Καλαμίτσας, 88.289 τετραγωνικών μέτρων, εκτός σχεδίου πόλεως. Όπως αναφέρει η ίδια ανάρτηση είναι μερικώς μισθωμένο. Περιγράφεται δε ως παραθαλάσσια έκταση στην Καβάλα, τμήμα της οποίας είναι μισθωμένο στο Ναυτικό Όμιλος και στο Ξενοδοχείο LUCY.

Το ακίνητο αναφέρεται στην κατηγορία των τουριστικών εγκαταστάσεων και ο τρόπος πληρωμής αυτού που θα το αγοράσει, είναι μετρητά.

Υπάρχουν επίσης στην ίδια ανάρτηση νομικά και τεχνικά στοιχεία του ακινήτου. Στα νομικά ελέγχου του ακινήτου, αναφέρεται ότι πρόκειται για μία λωρίδα γης μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού πέριξ του ξενοδοχείου LUCY στην Καλαμίτσα.

Στην κατηγορία των τεχνικών στοιχείων του ακινήτου, μνημονεύεται τοπογραφικό διάγραμμα μηχανικού τοπογράφου Κων/νου Μπαρούτη, όπου πάντως αναφέρεται ότι για την εκμίσθωση του ακινήτου απαιτείται η έκδοση πράξης χαρακτηρισμού. Το ακίνητο αναφέρεται στην ίδια κατηγορία του τεχνικού ελέγχου. Βρίσκεται σε εκτός εγκεκριμένου σχεδίου περιοχή. Δεν έχει πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό.

Απ΄ όλα αυτά προκύπτει ξεκάθαρα πλέον ότι το δημόσιο προσπαθεί να πουλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς βέβαια να υπολογίζει αν αυτό χρειάζεται στην πόλη, στη λειτουργία της περιοχής, στις δραστηριότητες ενός συλλόγου, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας.

Το θέμα παρακολουθούν κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας, οι οποίοι ετοιμάζονται να το αναδείξουν περαιτέρω. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στη Θάσο. Εκεί το ΤΑΪΠΕΔ προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει με παρόμοια διαδικασία δύο ακτές, στη Σκάλα Ραχωνίου και στη Χρυσή Αμμουδιά, όπως επίσης και τη μαρίνα στο Λιμένα της Θάσου.

 

 

Διαβάστε επίσης