• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 2013

Επιμένει η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση για το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών συμπληρώνοντας ότι η υλοποίηση του αρχίζει άμεσα και στο Νομό Καβάλας. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Παυλίδης διαψεύδει οποιαδήποτε εξέλιξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνοντας ότι «ψεκάζουν τον κόσμο με ψέματα». Χθες ήρθε στην Καβάλα υπηρεσιακός παράγοντας από την Κομοτηνή ενώ σήμερα οι προετοιμασίες για την έναρξη των ψεκασμών θα συνεχιστούν παρουσία του αναδόχου του έργου. Ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το προτεινόμενο LNG στον κόλπο της Καβάλας ετοιμάζει το ΤΕΕ ΑΜ. Την οριστική απόφαση θα λάβει η αντιπροσωπεία την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Οι ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο τον Σεπτέμβρη. Περίπου 40 δικαιούχοι του προηγούμενου προγράμματος πιέζουν την Πνοή για να ξοφληθούν. Ο Τηλέμαχος Βελισσαρίδης δήλωσε χθες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατία των Αθηνών. Στις 17 Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει σε διαγωνισμό 8 στρέμματα δημόσιας γης μπροστά από το ξενοδοχείο Λούσυ. Για την παρόμοια πρωτοβουλία του δημοσίου στη Θάσο κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης.

 

Συνεχίστηκε χθες η διανομή βιβλίων στα δημοτικά σχολεία όλου του Νομού Καβάλας. Επαναλειτουργούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Σήμερα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά δίπλα στο Διοικητήριο. Μια ακόμη σύσκεψη για το αεροπορικό και θαλάσσιο σόου έγινε χθες. Συμμετέχουν στην διοργάνωση πιλότοι από την Ρουμανία και την Ιταλία, όχι όμως από την Σαουδική Αραβία. Υποψήφιοι για εισαγωγή στις Γυμναστικές Ακαδημίες δοκιμάζονται καθημερινά σε 4 αθλήματα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Αυτό λειτουργεί με εθελοντές αφού οι δύο εργαζόμενοι περιμένουν 5 μήνες να ανανεωθεί η σύμβαση τους. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποκτούν νέα ευκαιρία ρύθμισης όσοι οφείλουν χρήματα στο Δήμο Καβάλας. Συνεργεία του Δήμου Καβάλας συνεχίζουν να κόβουν χόρτα, αυτή τη φορά στην περιοχή πλησίον της Περιμετρικής. Στην Μεσιά Παγγαίου εκδήλωση το απόγευμα του Επαναστατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Μιλά ο Αραμπατζής Χουρμούζης.

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος κατοίκων Παναγίας οργανώνει το απόγευμα εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου του Κλήδωνα. Ταυτόχρονα γιορτάζεται η γιορτή του πατέρα. Η εκδήλωση θα γίνει στην παλιά μουσική. Στις 9 το βράδυ στο Όσκαρ ρεσιτάλ πιάνου του Λάμπη Βασιλειάδη. Την ίδια ώρα εκδήλωση στο πάρκο του Παληού από τους κατοίκους του οικισμού. Εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θάσου δίνουν σήμερα συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου. Συγκροτήματα από την Γκάνα, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, την Ιταλία και τη Ρωσία θα λάβουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ «Χοροί του κόσμου» που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα. Από τις 23 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου το φετινό φεστιβάλ της Πιερίας Κοιλάδας.

 

Στασιμότητα στον ΑΟΚ διαπιστώνεται τα τελευταία 24ωρα. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι οι εξελίξεις στην ομάδα μπορεί και να αργήσουν. Στην Ένωση η Ενεργειακή πιέζει τον Κώστα Παπακωνσταντίνου να αποχωρήσει ώστε να αναλάβουν την ομάδα Μαθιός Ρήγας και Δημήτρης Γόντικας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης