Διαμαρτυρία και άσκηση πίεσης

 Διαμαρτυρία και άσκηση πίεσης

Στις 10.00 χθες το πρωί, άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη όλα του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες για το νομό Καβάλας, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του διοικητηρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ίδιου συλλόγου. Κοντά τους στη διαμαρτυρία που ακολούθησε βρίσκονταν για συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή, αρκετοί συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ, αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ. Δύο εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, ήταν επίσης παρόντες στην όλη διαμαρτυρία. Αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Έτσι στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, περισσότερο ξεχώρισαν οι συνταξιούχοι και τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι στην είσοδο του διοικητηρίου διαδηλωτές, κινήθηκαν σε μία απόσταση μέχρι την είσοδο του ΙΚΑ, στην οδό Φιλ. Εταιρίας.
Εκεί διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά ιατρών στο ΠΕΔΥ Καβάλας, αφού ενημέρωσαν τους διερχόμενους κι άλλους επισκέπτες στο κτήριο, βρέθηκαν με τον εκπρόσωπο του ΠΕΔΥ Καβάλας, γιατρό κ. Καφά.
Μετέφαραν σε αυτόν τις διαμαρτυρίες τους, τα παράπονά τους, κι αυτός υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στην Αθήνα.
Το ΠΕΔΥ Καβάλας, σ΄ αυτούς τους λίγους μήνες που υφίσταται έχει σοβαρά κενά ιατρών, που παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, δεν έχουνε τακτοποιηθεί.
Με την ευκαιρία της χθεσινής διαμαρτυρίας, που αν χρειασθεί θα επαναληφθεί, οι μεν συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του κλάδου, που γίνεται αύριο Πέμπτη στην Αθήνα.
Γέμισαν έτσι έξι ή επτά λεωφορεία, που αναχωρούν σήμερα, με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες του νομαρχιακού συλλόγου Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμύδας, είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «17 του μήνος, ημέρα Τρίτη, πιστοί στο ραντεβού για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο φορέας υγείας. Είναι μία απαίτηση όλων των μελών και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο για την απερίγραπτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας. Όλοι ξέρουμε για την κατάργηση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, όλοι γνωρίζουμε για το επόμενο ΕΟΠΥΥ και το μεθεπόμενο που είναι το ΠΕΔΥ, αλλά δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, δεν κατόρθωσε να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας με αποτέλεσμα να καταρρέει καθημερινά, βήμα – βήμα, η φροντίδα υγείας».

Διαβάστε επίσης