• 18 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ

 Διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ

Μια μικρή ομάδα της αγοράς, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί στην οδό Ομονοίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Καβάλας. Διαμαρτυρήθηκε για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ταμείου, ειδικά αυτών που δεν μπορούν λόγω της κρίσης να είναι συνεπής στις ασφαλιστικές τους εισφορές.Ο Θόδωρος Κοντογεωργίου ανέβηκε στα γραφεία του ταμείου, μιλώντας με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ Καβάλας κ. Αχιλλέα Μερσίνογλου.Του ζήτησε όλη τη διαμαρτυρία που και γραπτώς του παραδόθηκε να την προωθήσει στην Αθήνα. Στον κ. Μερσίνογλου ο κ. Θ. Κοντογεωργίου είπε τα εξής: «Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την ΠΑΣΕΒΕ σε επίπεδο νομού, σήμερα πραγματοποιούμε σύντονες διαμαρτυρίες στα γραφεία μας, με στόχο να σας παραδώσουμε και να διαβιβάσετε προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Πετρόπουλο αλλά και στο υπουργείο υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων, στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους αναπληρωτές Ξανθό και Στρατούλη, το ψήφισμά που εν ολίγοις λέει το εξής: Ότι ήδη οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροεπαγγελματίες βρισκόμαστε σε κατάσταση πτώχευσης. Ήδη τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί είναι πάρα πολύ μεγάλα για τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς και θεωρούμε – εκτιμούμε – κρίνουμε, βάσει την εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες ρυθμίσεις, ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων δε θα βοηθήσει στο ελάχιστο τελικά να ξεχρεώσουν όλοι αυτοί οι οποίοι χρωστάνε».

Tα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ μοίρασαν το ακόλουθο φυλλάδιο:

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι – μικροί επαγγελματίες, ότι ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό και για την κυριακάτικη αργία, μένει πάνω στις πλάτες μας. Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει όπως δείχνουν  τα επίσημα στοιχεία και το καταλαβαίνουμε κάθε μέρα που περνάει. Τα λουκέτα «πάνε σύννεφο».

Η «ρύθμιση των 100 δόσεων» δεν πρόκειται να μας σώσει γιατί συνεχίζουν να μας χρεώνουν αβάστακτα ποσά. Τόσο οι φόροι που καλούμαστε να πληρώσουμε όσο και τα ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ είναι υπέρογκα για τα μέτρα μας.

Ταυτόχρονα κι αυτή η κυβέρνηση, όπως κι άλλες παλιότερα, άρπαξε τα διαθέσιμα του ταμείου για να πληρώσει τους δανειστές, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο συντάξεις και παροχές.

Δε φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ετοιμάζει νέο μνημόνιο, ή όπως αλλιώς το πει, με πρόσθετα φορολογικά βάρη και αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης. Οι διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές τους δεν αφορούν τις ανάγκες αλλά τις ανάγκες των επιχειρηματιών, των επενδυτών και όσων, ακόμα και σήμερα, θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Οι ξεπουλημένες ηγεσίες στα συνδικαλιστικά μας όργανα χειροκροτούν και επιβραβεύουν αυτή την πολιτική δίνοντας συνέχεια στη θυσία μας. Δε διαφωνούν με τις βασικές επιλογές παρά μόνο με επί μέρους ζητήματα που δεν αλλάζουν τις εξελίξεις. Είναι ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός που στόχο του έχει να δεχθούμε κάθε μέτρο χωρίς αντίδραση. Εμείς καταστρεφόμαστε κι αυτοί οργανώνουν «λευκές νύχτες» σαν αντίδοτο της αναδουλειάς. Μας κοροϊδεύουν ενώ περνάμε μαύρες μέρες.

Δε γίνεται να περιμένουμε απαθείς την καταστροφή μας και μέρα με τη μέρα να γινόμαστε πιο φτωχοί, χωρίς προοπτική κι ελπίδα.

Δε γίνεται να είμαστε εμείς και οι οικογένειές μας ανασφάλιστοι γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τις εισφορές μας. Ούτε είναι λύση να μας πετάνε στο Ταμείο Απόρων μετά από τόσα χρόνια πληρωμένων εισφορών.

Απαιτούμε:

-Κανένας ανασφάλιστος. Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις.

-Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία. Η υγεία είναι αγαθό για όλους και κανείς δεν πρέπει να στερείται πρόληψη – περίθαλψη, είτε πλήρωσε είτε όχι.

-«Κούρεμα» των χρεών κατά 30% για τους εν ενεργεία και 50% για όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

-Συντάξεις στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-Επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα του 2008 με 13η και 14η σύνταξη.

 

Διαβάστε επίσης