• 19 Μαΐου 2024,

Ο Ανθουλάκης άνοιξε κόντρα με τον Ερασιτέχνη. Αμφισβήτησε την εκκαθάριση

 Ο Ανθουλάκης άνοιξε κόντρα με τον Ερασιτέχνη. Αμφισβήτησε την εκκαθάριση

Οι δηλώσεις του προέδρου Σίμου Ανθουλάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, άναψαν φωτιές στη σχέση με τον Ερασιτέχνη, που θα υπάρχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.
Το πιο σοβαρό που υποστήριξε είναι ότι η εκκαθάριση δεν έχει προχωρήσει. Σε αντίθεση με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.
Αρχικά στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Γενικός Αρχηγός Λάκης Χατζηαποστολίδης που αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την ομάδα αλλά και τους φιλάθλους, τονίζοντας: « Είμαι 100% ευχαριστημένος από αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε. Δεν παρασυρθήκαμε το Γενάρη, γιατί θα είχαμε μεγαλύτερο άνοιγμα».
Ο Στέλιος Κατρακυλάκης είπε μεταξύ των άλλων για το αγωνιστικό: « Ξαναδώσαμε αξιοπιστία και όραμα, σε μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε τα 4 τελευταία χρόνια.
Υπήρχε ανασφάλεια και κακή φήμη. Κατορθώσαμε την καλή έξωθεν μαρτυρία της ομάδας. Αυτό είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη. Κατά γενική ομολογία, δείξαμε ένα αγωνιστικό πρόσωπο, που προσέλκυσε τον κόσμο στο γήπεδο. Υπήρχαν εικόνες από το παρελθόν. Υπήρχε καμένη γη, το καλοκαίρι. Ούτε μια μπάλα, ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες. Εγιναν αρκετά λάθη, που ίσως να ήταν καθοριστικά. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Κάποιες επιλογές από τους 26 παίκτες, δεν ήταν σωστές. Ηταν λάθος οι επιλογές των δυο ξένων, ήταν καλοί παίκτες αλλά ήρθαν με κάποια στάνταρ που δεν τα ξέραμε. Ο Ισπυρλίδης ήταν μια επιλογή συλλογική. Είχα και συνεχίζω να έχω, πάρα πολύ θετική άποψη για τον Ισπυρλίδη. Υστερούσε σε κάποια πράγματα, που ίσως να μην είχε την αποκλειστική ευθύνη. Θέλησε ο ίδιος να φύγει και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Φέραμε ένα Κρητικό δίδυμο με πάρα πολύ καλή ποιότητα. Μας κέρδισε όλους, με την παρουσία του. Εχω την αίσθηση ότι η πολύ καλή τους παρουσία θα τους δίνει προβάδισμα για τη νέα χρονιά, αν προκύψει συμμετοχή δική μας στην ομάδα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας». Στη συνέχεια ο Στέλιος Κατρακυλάκης είπε ότι ο Γαβριηλίδης, ο Μπάτζιος, ο Βιτλής και ο Μπλιός είναι μεταγραφικοί στόχοι ομάδων της μεγάλης κατηγορίας με τον ΑΟΚ να έχει τα δικαιώματα τους.
Ο Μωυσής Σπανίδης μίλησε για την πολύ καλή οργάνωση που υπήρχε στο ιατρικό τιμ.

* Οι δηλώσεις που έβαλαν φωτιά
Σίμος Ανθουλάκης: «Τα πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομα τους. Η λειτουργία με τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ, δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Υπήρχε δυσλειτουργία, σε όλα τα κομμάτια.
Σε αγωνιστικό, διοικητικό και οικονομικό. Οσον αφορά σε διοικητικό επίπεδο, ξεχωρίζουμε τον Ερασιτέχνη από κάποιος ανθρώπους, που είναι ο Τάσος Μεταξάς, ο Σωτήρης Δεληκάρης και ο Θεόδωρος Μήτρας. Δε μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους, που είναι καθαροί ΑΟΚ.
Ηταν αυτοί δίπλα μας. Δεν μας βοήθησε ο Ερασιτέχνης στο κομμάτι των χορηγών, των διαφημίσεων και των επενδυτών. Παρότι του ζητήθηκε βοήθεια. Στην αρχή ήμασταν θολωμένοι και δεν μας βοήθησαν. Δεν μας συνέστησαν σε κανέναν άνθρωπο. Μόνοι μας βρήκαμε το δρόμο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ερασιτέχνης έχει οικειοποιηθεί τελευταία το βοηθητικό του ΑΟΚ και το χρησιμοποιεί μόνο για τις Ακαδημίες. Με επίμονες προσπάθειες μας δόθηκε το γήπεδο, δυο μέρες την εβδομάδα. Ουσιαστικά το χρησιμοποιήσαμε μόνο μια μέρα, αφού την Τρίτη η ομάδα είχε ρεπό. Οπότε το χρειαστήκαμε το γήπεδο, ο Ερασιτέχνης προφασιζότανε κάποιες δικαιολογίες. Μια είναι ραντισμένο και μια το ρίξαμε λίπασμα. Αναγκαστήκαμε να πηγαίνουμε στη γήπεδα του Γιώργου Ιωσηφίδη. Στο οικονομικό κομμάτι υπήρχαν προβλήματα, τα οποία δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη.
Θα τα δούμε αργότερα. Θα επανέλθουμε. Για το θέμα της εκκαθάρισης, μέχρι το Δεκέμβριο, δεν έγιναν πολλά πράγματα. Δεν είχαμε άλλη ενημέρωση, πλην την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης. Αυτό δε λέει τίποτα. Ο Ερασιτέχνης εξέδωσε και λέει, ότι εγκρίθηκε η εκκαθάριση. Δεν έγινε η εκκαθάριση. Για να γίνει η εκκαθάριση, χρειάζονται πολλά άλλα πράγματα.
Πρέπει να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Η ομάδα μπορεί να βγει σε άλλη κατηγορία. Αυτό ισχύει. Πρέπει όμως να γίνει η εκκαθάριση, για να φύγει η βαριά σκιά που βαραίνει τον ΑΟΚ, με την παλιά διοίκηση. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Υπάρχει θέμα επενδυτή, γιατί δεν έχει γίνει η εκκαθάριση.
Η εκκαθάριση δεν έχει γίνει. Υπάρχει πολύς χρόνος. Χρειάζονται λεφτά για να γίνει. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Δεν έγινε η εκκαθάριση, που είχαμε πει, μέχρι τέλος του χρόνου.
Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Ασφαλώς ευθύνεται ο Ερασιτέχνης. Θα αναλάβει τις ευθύνες του.
Πείτε μου, όταν υπάρχει μια παλιά διοίκηση, που δεν έχει διαλυθεί και υφίσταται ακόμη, δεν ξέρουμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τη νέα διοίκηση της ομάδας σε μια επαγγελματική κατηγορία που μπορεί η ομάδα να έχει νέο ΑΦΚ και άλλη ονομασία. Στην ουσία η Καβάλα… θα πήγαινε με δυο ομάδες. Ποιος θα τολμούσε να πάρει την ομάδα;»

Δηλώσεις Κατρακυλάκη
Στέλιος Κατρακυλάκης: «Να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Για το αγωνιστικό κομμάτι, υπεύθυνος είμαι εγώ. Κάναμε μια συμφωνία με τον Ερασιτέχνη, να μας δίνει Τρίτη και Πέμπτη, το βοηθητικό. Δεν μας το αρνήθηκε ποτέ. Υπήρχε μια έλλειψη ευελιξίας, κάποιες φορές που χρειαστήκαμε το γήπεδο. Ο Ερασιτέχνης όσον αφορά το θέμα της παραχώρησης του βοηθητικού, ήταν εντάξει με την ομάδα. Για το αγωνιστικό θα μιλάω εγώ.
Από τους Παλαιμάχους στο πάνελ ήταν ακόμη ο Παύλος Κούντουρας, ο Μωυσής Σπανίδης, ο Δήμος Φιλιππίδης, ο Αχιλλέας Καρασαββίδης και ο Γιώργος Μαλλιαρός.
Τ. Π

Διαβάστε επίσης