• 19 Μαΐου 2024,

Διαπραγμάτευση απο την αρχή !

 Διαπραγμάτευση απο την αρχή !

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Τσίπρας ώς πρωθυπουργός θα είναι να ζητήσει διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να γίνει πραγματικά βιώσιμο.

Ο Τσίπρας θέλει στην ουσία κούρεμα κάτι που έχει ξεκαθαρίσει ο Σόϊμπλε οτι δεν πρόκεται να γίνει.

Μάλιστα ο Σόϊμπλε που ψάχνει να βρεί και άλλους λόγους για να γίνει ακόμα πιο αντιπαθής στους έλληνες μας λέει οτι εκτός απο το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ξεχάσουμε και το κατοχικό δάνειο.

Ο Σόϊμπλε βλέπει οτι ο Σύριζα συνεχίζει να προηγείται σταθερά στις δησμοσκοπήσεις και μάλλον ξεκινάει το καλωσόρισμα του Αλέξη που θα πρέπει απο την πρώτη στιγμή να ξέρει ποιά πόρτα έχει περάσει  και με ποιούς έχει να κάνει.α

Βέβαια έχει μεγάλη σημασία αν ο Τσίπρας κερδίσει με αυτοδυναμία ή αναγκαστεί να μπεί σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε περίπτωση που συμβεί το δεύτερο καταλαβαίνεται οτι αυτόματα ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα αλλάξει αφού θα υπάρχει και συγκάτοικος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος υπάρχει πάντα η περίπτωση ο Σαμαράς ο Αντώνης να μπορέσει να κάνει την μεγάλη ανατροπή που έτσι και επιτευχθεί θα μείνει στην ιστορία. ως η μεγαλύτερη ανατροπή της τελευταίας στιγμή αφού σας θυμίζω οτι απο τις εκλογές μας χωρίζουν μόνο λίγα 24άωρα.

Πάντως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να το παλέψει.

Οτι και να γίνει στο τέλος , όποια και αν είναι η βούληση του ελληνικού λαού ο Σόϊμπλε όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει οτι οτι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να αλλάξουν τις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φώτο απο απο το εσωτερικό των γραφείων της Γαλλικής εφημερίδας που πρίν απο μερικά 24άωρα δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των δύο φανατικών ισλαμιστών.

Στις περισσότερες ιστοσελίδες που έχουν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φώτο τα σχόλια των δημοσιογράφων επικεντρώνονται στην μηδαμινή αντίδραση ή αντίσταση των δημοσιογράφων που όπως φαίνεται και απο τις φώτο δεν προλάβανε να κάνουν τίποτα.

Και αναρωτιέμαι όταν κάθεσαι στο γραφείο σου αμέριμνος τι μπορείς να κάνεις όταν ξαφνικά βρίσκεσαι απέναντι σε έναν στυγνό δολοφόνο  με ένα καλάζνικοφ στα χέρια ;

Μάλλον μόνο κάποιες σκέψεις.

Μιλώντας στο ΣΤΑΡ προχθές το βράδυ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στον Χατζηνικολάου που είχε απέναντι του οτι θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση για το κόμμα του για να μπορεί να έχει όσο το δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη ενώ τόνισε οτι σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί το κόμμα του σε καμμία περίπτωση δεν συνεργάζεται με Νέα Δημοκρατία φυσικά ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Ο Τσίπρας είπε οτι σε καμμία περίπτωση δεν σκέφθεται την έξοδο απο το Ευρωζώνη ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος οτι θα καταφέρει να κουρέψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προκειμένου αυτό να γίνει βιώσιμο.

Έχει την πεποίθηση ο Τσίπρας οτι και η Μέρκελ θα σεβαστεί την πρωτιά του κόμματος του που θα είναι σοβαρή και οχι με διαφορά στήθους.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης