Διαπραγματεύσεις για την «Αγία Μαρίνα»

 Διαπραγματεύσεις για την «Αγία Μαρίνα»

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα της «Αγίας Μαρίνας» που δεν λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα, συναντήθηκαν χθες για τουλάχιστον 30 λεπτά στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας. Η Υπηρεσία μεσολάβησε αλλά όπως φαίνεται η εξεύρεση λύσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Διοίκηση του ιδρύματος εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Τικοπούλου και Γιαννίση. Παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα. Η Πρόεδρος του Ιδρύματος ενημέρωσε και τους εργαζόμενους και την υπηρεσία για την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Αγίας Μαρίνας, το τι έγινε στο παρελθον και το τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα.

«Οι προοπτικές είναι αβέβαιες» είπε η κ. Γιαννίση, που πάντως πιέστηκε από τους εργαζόμενους να περιγράψει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των μισθών του προηγούμενου εξαμήνου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο φέρεται να είπε η κ. Γιαννίση, καθώς φαίνεται να υπάρχουν υποσχέσεις, αλλά λεφτά δεν φαίνονται. Παρακάλεσε τους εργαζόμενους να επανέλθουν στη δουλειά, καθώς χρήματα όπως είπε θα έρθουν μόνο όταν αυτό παραμένει ανοιχτό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απάντησαν αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση, επιμένουν να γνωρίζουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα και δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μόνο αν λάβουν συγκεκριμένες υποσχέσεις.

Στην όλη υποθεση εμπλέκεται και μια ραδιοφωνική δήλωση που έκανε την Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Πεταλωτής. Ο κ. Πεταλωτής που άσκησε κριτική στο Δ.Σ. της Αγίας Μαρίνας, δήλωσε ότι μπορεί να βάλει στο ταμείο του Ιδρύματος άμεσα 100.000 ευρώ εφόσον αναλάβει αυτός τη διοίκησή του.

Αυτή η δήλωση του κ. Πεταλωτή θα διερευνηθεί κατά πόσο ισχύει καθώς στην προκειμένη περίπτωση ζητούμενο είναι ποιος θα καταβάλει τα χρήματα και όχι ποιος θα διοικήσει ένα Ιδρυμα που οφείλει πάρα πολλά.

Εξελίξεις αναμένονται ίσως και σήμερα, ανάλογα με τη διάθεση του Σταύρου Πεταλωτή να επιβεβαιώσει τη ραδιοφωνική του δήλωση να προχωρήσει στο δια ταύτα.

Άλλος τρόπος το Ίδρυμα να βρει λεφτά άμεσα δεν υπάρχει καθώς ναι μεν το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αυτή την πρόθεση, αλλά δεν είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν έναντι του Ιδρύματος τις προσεχείς ημέρες. Κι όσο χρήματα δεν εμφανίζονται στον ορίζοντα τόσο το ίδρυμα θα μένει κλειστό αφού χωρίς υποσχέσεις ή πληρωμές οι εργαζόμενοι δεν επανέρχονται στην δουλειά.

 

Διαβάστε επίσης