• 21 Μαΐου 2024,

Καθυστέρηση διαπιστώνει το Επιμελητήριο για τις ΕΟΖ

 Καθυστέρηση διαπιστώνει το Επιμελητήριο για τις ΕΟΖ

O αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ρωτήθηκε χθες από την εφημερίδα μας να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.

Από ότι φαίνεται στο Επιμελητήριο Καβάλας δεν υπάρχει ανησυχία παρά τη διαπιστωμένη καθυστέρηση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Αυτή την καθυστέρηση ο Μάρκος Δέμπας θεωρεί φυσιολογική και γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου τα πάντα αργούν, και γιατί μεσολάβησε η περίοδος του καλοκαιριού. Ο κ. Δέμπας φαίνεται αρκετά σίγουρος ότι το κράτος, η κυβέρνηση θα επανέλθει δριμύτερη με τις ΕΟΖ αν όχι το Σεπτέμβριο τότε σίγουρα τον προσεχή Οκτώβριο.

Η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας είναι η ακόλουθη:

«Από όσο γνωρίζουμε οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση, είναι ένα καινούργιο στοιχείο που ανακοίνωσε τις προάλλες ο Κώστας Χατζηδάκης οπότε εκτιμώ ότι υπάρχει στο θέμα αυτό μία συνέχεια σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως πλέον σήμερα σκέφτονται την ΕΟΖ με την έννοια αν είναι γεωγραφικής ή θεματικής ενότητας. Το μόνο που ξεκαθαρίζουν συνεχώς είναι όσον αφορά το θέμα των εργασιακών ζητημάτων ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν και μεις αναμένουμε να δούμε τι πρόκειται να γίνει στη δική μας Περιφέρεια. Τώρα για την καθυστέρηση, νομίζω ότι είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ήταν το χρονοδιάγραμμα για το αν οι ΕΟΖ περπατήσουν στην Ελλάδα, και το αν θα τις υιοθετήσουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα και θα δούμε τις επόμενες ημέρες ποιες θα είναι οι τελικές ανακοινώσεις»

 

 

Διαβάστε επίσης