• 11 Μαΐου 2024,

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης στο Athens Flying Week

 Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης στο Athens Flying Week

Την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβε οριστική απόφαση όπως τον Ιούνιο του 2013 επαναληφθεί στην πόλη της Καβάλας η διοργάνωση του αεροπορικού show.

Το φθινόπωρο έγκαιρα δηλαδή θα αρχίσουν οι προετοιμασίες αυτής της σημαντικής εκδήλωσης που θα συμπέσει με την κορύφωση των εκδηλώσεων στην πόλη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας.

Τον Σεπτέμβριο θα απουσιάζει από την Καβάλα ο ιπτάμενος σμήναρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Γεωργιάδης, η ψυχή του αεροπορικού σώου.

Θα βρίσκεται στην Αθήνα για να υποστηρίξει οργανωτικά, χρησιμοποιώντας και την εμπειρία που απέκτησε στην Καβάλα το αεροπορικό σώου της πόλης, εκδηλώσεις που έχουν τον τίτλο Athens Flying Week. Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδέουν το έδαφος με τον αέρα, εκδηλώσεις που ως ένα βαθμό, αντιγράφουν το αεροπορικό σώου της Καβάλας, που οργανώνονται όμως από τον ιδιωτικό τομέα στο αεροδρόμιο Τατοϊου.

Με την επιστροφή του από αυτή τη διοργάνωση που γίνεται στο τέλος του μήνα, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης θα αρχίσει να προετοιμάζει το αεροπορικό σώου της Καβάλας για το 2013.

Θεωρεί ότι οι προετοιμασίες πρέπει να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, να περιλαμβάνουν και την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τους τοπικούς φορείς που θα χρηματοδοτήσουν το επόμενο αεροπορικό σώου.

Ήδη οι τοπικοί φορείς δέχονται να κάνουν κάτι τέτοιο, παρά την οικονομική δυσκολία και στενότητα. Θέτουν όρο το επόμενο αεροπορικό σώου να περιλαμβάνει και ακροβατικά σχήματα, για να επανέλθει το εντυπωσιακό θέαμα στους αιθέρες. Σε αυτή την προϋπόθεση συμφωνεί και η Περιφερειακή επιτροπή αλλά και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην Αθήνα, το φθινόπωρο ή το αργότερο αρχές Νοέμβρη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το air show της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης