• 2 Μαΐου 2024,

Διαφωνεί ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων – Στην απορρόφηση του ΟΛΚ από ΟΛΘ

 Διαφωνεί ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων – Στην απορρόφηση του ΟΛΚ από ΟΛΘ

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αρχέλαου Γρανά και Κώστα Παπακοσμά, αλλά και του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, συνεδρίασε την Τρίτη η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Σάββατο σύσκεψη με τους καβαλιώτες βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί η πρόθεση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αναφορικά με την «απορρόφηση» του ΟΛΚ από τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης μίλησε την Τρίτη στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστα Μουτζούρη και διαπίστωσε την αντίθετη άποψη του κυβερνητικού παράγοντα στην απορρόφηση του ΟΛΚ από τον ΟΛΘ. Μάλιστα ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε ραντεβού και από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη προκειμένου να συζητηθεί το ίδιο ακριβώς θέμα. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Πασχαλίδης είναι το γεγονός ότι τα δύο λιμάνια Καβάλας και Θεσσαλονίκης στέκονται ανταγωνιστικά.

Το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της ΒΦΛ στα γραφεία της ΝΔ, όπου συζητήθηκε με τον κ. Κεφαλογιάννη η αγωνία για το μέλλον της εταιρείας εξαιτίας της σύλληψης του κ. Λαυρεντιάδη. Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα λεγόμενα στον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, συνδικαλιστές και βουλευτής επισκέφθηκαν τη βουλή όπου συναντήθηκαν με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου.

 

Διαβάστε επίσης