Ο ΑΟΚ σήμερα για την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ

 Ο ΑΟΚ σήμερα για την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΑΟΚ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, εκεί όπου σήμερα στις 8 το βράδυ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη», πριν μια εβδομάδα.

Η αποστολή είναι δύσκολη αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι η Καβαλιώτικη ομάδα, θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Το 0-0 δίνει ελπίδες και αυτές πρέπει να τις εξαντλήσει ο ΑΟΚ. Είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω του, το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και να δει τη συνέχεια.

*Χωρίς Μοκάκε στην Αθήνα

Τελικά ο Μοκάκε δε μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής. Είναι ο μοναδικός απόντας για το σημερινό παιχνίδι.

Ο Ντος Σάντος είναι στην 20αδα και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στο αρχικά σχήμα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές, όσον αφορά τη βασική ενδεκάδα.

Ο Αποστολίδης θα είναι ο τερματοφύλακας. Από εκεί και πέρα στην άμυνα σίγουρος είναι ο Τριποτσέρης στη θέση του στόπερ. Μάλλον και ο Γελαδάρης στην αριστερή πτέρυγα. Ο Παγώνης, ο Πακάλτσης και ο Μαραγκός, διεκδικούν τις άλλες δυο θέσεις. Στη μεσαία γραμμή ο Ντιέ και ο Ενσαλίβα δε βγαίνουν από το αρχικό σχήμα. Ανάλογα με την τακτική, παίζονται οι άλλες θέσεις. Αν ο Ενσαλίβα παίξει στο ρόλο του Μοκάκε, τότε ο Ντιέ και ο Αναστασόπουλος θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Θέση διεκδικεί και ο Χρήστος Οξύζογλου, που με τη Δόξα Δράμας πλησίασε δυο φορές το γκολ. Τη μια βρήκε το δοκάρι και στο τέλος του αγώνα ο Δαύκος του είπε όχι σε ένα πολύ καλό σουτ που επεχείρησε.

Αν παίξει από την αρχή ο Ντος Σάντος θα πάρει μια θέση στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Προβληματισμός υπάρχει για την επιθετική γραμμή, όπου ο Πλιάγκας, ο Χλωρός, ο Ντόσης και ο Μπρατσιάνη διεκδικούν τις υπόλοιπε θέσεις της ενδεκάδας.

*Με απουσίες η ΑΕΚ

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα. Δε λείπουν τα προβλήματα για το Γερμανό τεχνικό Εβαλντ Λίνεν.

Συγκεκριμένα δεν υπολογίζονται για τη σημερινή αναμέτρηση ο Κορδρέρο, ο Κατίδης και ο Γιάγκο. Οι τρείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Επίσης δεν υπολογίζεται ο Κοντοές που έκανε προσφυγή αλλά είναι και τραυματίας. Αντίθετα επιστρέφει ο Παναγιώτης Λαγός που αποθεραπεύτηκε. Στις προπονήσεις της ΑΕΚ συμμετέχει και ο νεοαποκτηθέντας από τον Παναιτωλικό Παύλος Μητρόπουλος που όμως δε μπορεί να παίξει σε επίσημο αγώνα πριν αλλάξει ο χρόνος.

*Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει για τελευταία φορά την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο την περίοδο 2010-2011 σε αγώνα πρωταθλήματος. Είχε χάσει με 1-0. Ο Σκόκο για την ΑΕΚ είχε σκοράρει στο 88` με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γκερέιρο.

Ο ΑΟΚ είχε τελειώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες. Είχε αποβληθεί στο 53` ο Καρντόσο με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Θάνο. Ο Κάσπερτσακ ήταν στον πάγκο του ΑΟΚ και ο Ισπανός Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Ο Νικουλάε είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες για το Καβαλιώτικο συγκρότημα ενώ ο ΑΟΚ είχε ζητήσει πέναλτι σε χέρι του Ματέος στο 86`.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων ήταν.

ΑΕΚ: Σάχα, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Γκέντσογλου 63` Ντιόπ, Λαγός, Μπερνς 55` Γκερέιρο, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος, Μπάχα 70` Σκόκο, Ντάντομο.

ΑΟΚ: Γκαλίνοβιτς, Πφερτζέλ 84` Σιόντης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ρίος 75` Ντικρόκ, Νικουλάε, Αμπντούν, Περεϊρίνια 46` Βουτσίτσεβιτς.

Ο Ντιέ και ο Λαγός και ο Γκερέιρο είναι οι δυο παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ των ομάδων από εκείνη την περίοδο και είχαν αγωνιστεί στο τελευταίο ματς ανάμεσα στις δυο πλευρές.

 

 

Διαβάστε επίσης