Διαψεύδει την Τσανάκα ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

 Διαψεύδει την Τσανάκα ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός σήμερα, είναι καινούριος μεν πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας αλλά παλιός στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού υπηρέτησε τον θεσμό και από τη θέση του αντιδημάρχου για πέντε χρόνια και από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για άλλα δύο χρόνια.
Μετά την δήλωση της κ. Τσανάκα στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ότι «το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έδιωξε τον καλλιτεχνικό του διευθυντή και βρήκε την ησυχία του, γλύτωσε» η «Πρωϊνή» επικοινώνησε με τον κ. Μαυροκεφαλίδη και του μετέφερε την δήλωση αυτή.
Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος ή άλλο πρόσωπο από τον θεατρικό οργανισμό της πρωτεύουσας της Ημαθίας είπαν ποτέ τέτοιο πράγμα και μας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι ούτε στην κουλτούρα μου ούτε στο επίπεδό μου να λέω και πολύ περισσότερο να πιστεύω τέτοια πράγματα. Έχω μια θεσμική θέση και έχω το θάρρος της γνώμης μου που είναι αντίθετη μ’ αυτό. Πρέπει να σας πω ότι εμείς δεν διώξαμε ποτέ κανένα καλλιτεχνικό διευθυντή διότι δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτήν τη θέση εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια. Η συνεργασία μας με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αποβλέπει ακριβώς σ’ αυτό το σκοπό, όπως άλλωστε καθορίζεται και από τον νόμο για τα ΔΗΠΕΘΕ, που ενθαρρύνει συνεργασίες μεταξύ δύο ΔΗΠΕΘΕ όταν το ένα δεν έχει καλλιτεχνικό διευθυντή ώστε να αναπληρώνεται το κενό και να γίνεται η δουλειά από εκείνον που διαθέτει το άλλο. Είναι βλέπετε και θέμα χρηματοδότησης αφού είναι γνωστό ότι το υπουργείο δεν στηρίζει πλέον, όπως παλιά, τα ΔΗΠΕΘΕ».
Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια αν πρέπει ένα ΔΗΠΕΘΕ να έχει έναν καλλιτεχνικό διευθυντή και ο κ. Μαυροκεφαλίδης μας απάντησε:
«Μα βεβαιότατα και πρέπει να έχει. Με ρωτάτε για τα προφανή και τα αυτονόητα»
Όταν τέλος του ζητήσαμε να μας πει για το ύψος της μηνιαίας του αποζημίωσης μας απάντησε:
«Ακούστε, δεν ήρθα στα κοινά για να αυτοπραγματωθώ. Είμαι διαθέσιμος και με ένα αίσθημα προσφοράς. Θέλω να λογίζομαι ως ένας άνθρωπος του πολιτισμού και δεν με ενδιαφέρουν οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις. Παίρνω τα μισά απ’ όσα έπαιρνε ο προκάτοχός μου. 260€ μεικτά»!!!

Διαβάστε επίσης